Український бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що передає свій медійний бізнес, зокрема телеканали Україна та Україна 24, на користь державі.

Про це йдеться у заяві Ахметова, яку оприлюднила пресслужба його компанії System Capital Management, повідомляє https://nizhyn.in.ua/rinat-ahmetov-zayavyv-pro-peredachu-derzhavi-usih-svoyih-media.html

— Я ухвалив вимушене рішення про вихід моєї інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу. Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ, – йдеться у заяві.

Бізнесмен пояснив, що таке рішення було продиктоване набранням чинності закону Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів).

— Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом. Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах, – зазначив Ахметов.

За словами Ахметова, загальний обсяг інвестицій, які вклали у медіахолдинг, — понад $1,5 млрд. Загалом у медіахолдингу працюють 4 тис. людей.

Зазначимо, що до Медіа Групи Україна входять понад десять телеканалів та онлайн-видань: Україна, Україна 24, НЛО TV, Індиго TV, Футбол 1/2/3, 34 телеканал (регіональний), оператор супутникового мовлення Xtra TV, платформа OLL.TV, агенція Медіа Партнерство Баінг, сайт Сегодня, кросплатформний проєкт Vogue.UA.

Фото https://antikor.com.ua