В читальному залі Кам'янської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка 18 лютого відбулася презентація нової книги "Калейдоскоп" члена Національної Спілки письменників України Анни Купрій. Це її третя книга. Перша - "Лезо любові" вийшла в 2006 році, в 2014 році світ побачила її друга книга "СтихиЯ".

 

 

Вірші Анни Купрій ліричні і добре лягають на музику. Поетеса є автором текстів не одного десятка пісень. Не дивлячись на те, що її твори були надруковані книгою порівняно недавно, за визнанням Анни Олександрівни, складати вірші вона почала ще в чотирирічному віці.

"Пам'ятаю як одного разу я прийшла з садка і весь час повторювала римовані рядки "Желтый Мишка на диване, сидит в синем сарафане. У него еще берет, у тебя такого нет". Мама подумала, що ми там вчили якийсь вірш. Але я сказала, що сама придумала ці рядки. Природно, я тоді не вміла писати. І все придумане запам'ятовувала, - згадує Анна Купрій. - У дитинстві я чомусь вважала, що вірші пишуть всі, точно так само як дихають, сплять, їдять. Мої шкільні зошити були списані віршами з двох сторін. На перших сторінках вправи і завдання, а в кінці вірші. через чого вчителі постійно мене лаяли за погане ведення зошитів, поцяткованих непотрібними записами. Я тоді не розуміла, що це вірші. Народжувалися якісь рядки, а я їх перекладала на папір. Коли вчилася в Дніпропетровському університеті, постійно писала в електричках. У мене є цикл під назвою "Електричні вірші". Поезія переслідує мене всюди. Це просто образ мого життя, моїх думок. Вважаю, що писати вірші мені дано згори. Вірю, що натхнення не вичерпається ніколи".

 

Нова книга вийшла яскрава і красива, як автору і хотілося. На обкладинці написані вірші, присвячені читачам. Кожен їх зрозуміє по своєму.

"Весь мир вокруг - калейдоскоп
Изменчивый и многоликий.
В нем свет и тень, и искр сноп
Синь неба, солнечные блики.
Все в книге, как в моей душе,
Переплелось, перемешалось -
Чувств разноцветное драже...
Живем мы, часто не решаясь
Найти свою средь тысяч троп,
(А так необходимо, кстати),
В твоих руках "КАЛЕЙДОСКОП",
Нам по пути с тобой, читатель!"

На 81 сторінці збірника, виданного в грудні 2019 року в Дніпрі, надруковано 91 вірш. Ілюстрації для книги зробив 19-річний художник Денис Григор'єв, який вчиться в Одесі. До речі, Денис дебютував як ілюстратор.

Під час презентації, автор прочитала кілька віршів, що увійшли до збірки "Калейдоскоп". Друзі, родичі, знайомі привітали поетесу. В її честь звучали вірші колег-поетів і музикальние вітання.