DSC 1778
 
 
Центральна бібліотека імені Т. Г. Шевченка Кам'янського відзначає 85-річчя з дня заснування.
 
DSC 1783
 
 
На свято, яке відбулося 6 червня у дворі будинку № 14 на проспекті Тараса Шевченка, де вона знаходиться (зазвичай бібліотека там щорічно проводить багато заходів), завітали найактивніші читачі, меценати, які допомогають цьому культурному закладу, представники влади. Від імені міського голови працівників, ветеранів закладу і всіх читачів з ювілеєм привітав секретар міської ради Олександр Залевський.
 
Потрібно нагадати, що у ці дні Центральна міська бібліотека відзначає подвійне свято: 80 років тому їй було присвоєно ім`я Тараса Григоровича Шевченка.
 
DSC 1716
 
Центральна міська бібліотека - одна з найстаріших культурно-просвітницьких установ Кам`янського. Це головна бібліотека міста з універсальним бібліотечним фондом, центр культурного і духовного життя.
 
Бібліотека відкрилася в Кам'янському в 1934 році і стала основним центром культури і освіти міста. У повоєнні роки працівники бібліотеки почали активну роботу по відновленні книжкового фонду, створенні літературних гуртків тощо. Починаючи з 2001 року, центральна міська бібліотека ім. Т.Г.Шевченка бере участь у багатьох великих проектах. Серед них - отримання призового гранту, відкриття інтернет-центру, участь в міжнародних конференціях, впровадження краєзнавчих програм, підстави молодіжного літературно-мистецького клубу для обдарованої молоді "Віварт" і багато інших проектів.
 
DSC 1849
 
В цей вечір лунали привітання від багатьох людей. Багато з них в знак подяки за просвітницьку роботу дарували для бібліотеки книги, солодощі, музичні номери. Заслужений художник України Анатолій Михайлович Жежер, якого надихнула книга "Життя, обірвані війною", авторами якої було чимало присутніх на святі, презентував свою новостворену роботу. А ветеран шахів міста Анатолій Петрович Мухачов подарував  шестикілограмову коробку інкрустованих фігур, і закликав проводити у бібліотеці турніри за участю чемпіонів міста з цієї інтелектуальної гри.
 
 
DSC 1865