kniga 2 0
 
Днями в Дніпровському видавництві "Ліра" побачила світ нова книга відомого вченого з Кам'янського, доктора історичних наук, професора кафедри історії України історичного факультету Дніпропетровського Національного університету імені О. Гончара Олександра Нікелєва "Українське село часів пізнього сталінізму та хрущовської відлиги".
 
kniga 1 0
 
Солідна ілюстрована монографія, обсягом 350 сторінок, присвячена процесам господарських, виробничих і соціальних трансформацій, що відбувалися в аграрному секторі України з середини сорокових по середину шістдесятих років минулого століття. При створенні книги автор використовував великий масив оригінальних вітчизняних і зарубіжних джерел, багато з яких раніше були невідомі наукової громадськості.
 
Також він зібрав велику кількість усних свідчень очевидців і учасників описуваних подій, зокрема, голодомору 1946-47 рр. Присвячена історії післявоєнного українського села, книга містить безліч згадок про Дніпропетровську, Дніпродзержинську та інших містах нашої аграрного регіону, що відображають їх тісний зв'язок з селом.