"У пам`яті нащадків"

 

 

 

Все прогресивне людство урочисто відзначило 40-річний ювілей Великої Перемоги. Славній даті передувала активна підготовка в трудових колективах, копітка робота партійних та громадських організацій по пропаганді героїчних традицій нашого народу.

Значна увага приділяється військово-патріотичному вихованню трудівників в колективі трамвайного управління. Заслуженим авторитетом і загальною повагою користуються серед трамвайників ветерани Великої Вітчизняної війни В.Ф.Тропін, П.Д.Шелест, Л.М.Камеко, І.І.Данилець, Л.Г.Єлисеєнко. Про ратний і трудовий шлях колишніх воїнів розповідають стенди "Вони воювали за Батьківщину", обладнані у виробничих підрозділах: їм присвячено окремий розділ в експозиції музею історії підприємства. На честь 40-ї річниці Великої Перемоги на базі відпочинку управління закладено Алею слави. А напередодні знаменної дати на території депо № 1 відбулося урочисте відкриття меморіального знака на честь загиблих. Мітинг, присвячений цій події відкрив секретар партійної організації управління І.І.Ілюк. Хвилиною мовчання вшанували присутні пам`ять воїнів, які полягли за честь і незалежність Батьківщини. Право відкрити пам`ятний знак і запалити Вічний вогонь біля його підніжжя надається ветерану війни і праці, учаснику визволення Дніпродзержинська від фашистських загарбників Миколі Мартиновичу Браковенку. У виступах начальника управління О.А.Морохова, ветерана війни і праці М.А.Бодянського, секретаря комітету комсомолу Т.В.Гарам, інших учасників мітингу звучали гордість і безмежна вдячність за подвиг радянського народу-переможця, глибока впевненість у тому, що славні традиції батьків гідно продовжуватиме сьогоднішня молодь.

Меморіальний знак встановлено з ініціативи адміністрації, партійної, профспілкової і комсомольської організацій, а виготовив його робітник управління Дмитро Григорович Поляков. Активну участь у спорудженні знака взяли також робітники і службовці різних відділів та служб: І.Г.Кривенко, Б.В.Бережний, Р.І.Бушейко, Є.С.Марченко, О.Г.Донов, В.В.Клименков та багато інших. Відтепер у дні революційних свят та знаменних дат, виїжджаючи на лінію повз це священне місце, водії даватимуть сигнал на знак вшанування пам`яті загиблих воїнів-трамвайників. Сюди приходитимуть майбутні воїни-призовники, юнаки і дівчата у день їх посвячення в робітничий клас, молоді подружжя. І, покладаючи квіти, молодь і ветерани згадуватимуть імена М.С.Ященка, М.І.Якимчука, Ф.М.Земляного, Г.І.Глущенка, та багатьох інших, хто поліг на фронтах Великої Вітчизняної, захищаючи наше право на мирне, щасливе життя.

"Ніхто не забутий, ніщо не забуто!" - це гасло залишається головним змістом нашої роботи по вихованню трудівників справжніми патріотами своєї країни.

Л.Григоренко.
На знімку: меморіальний знак.
Фото М.Тупицина.
"Дзержинець" 14 травня 1985 рік.