DSC0338 використано 30 листопада 2020

 

Той факт, що 7 березня 1969 року у щойно відкритому Палаці щастя на проспекті Пеліна, 47 (нині Гімназійний) були зареєстровані перші чотири шлюбних пари, було відомо вже наступного дня. Про це писалося в газеті "Дзержинець". А ось хто ж саме став парою № 1 точно не вказувалося. Гортаючи підшивку, я натрапив на публікацію "Женя, Дімка, Ігор та Людмила..." в № 2 (9823) від 4 січня 1970 року, де були вказані прівища Володимира Гончаренка і Любові Писарєвої, які виявилися "першовідкривачами" Палацу щастя. Цікаво, як склалася доля дітей, про яких розповідається в газеті. Переповідаю надруковану газетну публікацію.

"Десять місяців тому з церемоніального залу Палацу щастя під звуки музики Мендельсона вийшла перша щаслива пара - робітник заводу імені Дзержинського Володимир Гончаренко та швея комбінату побутового обслуговування Люба Писарєва. "Першовідкривачам" Палацу голова міської Ради депутатів трудящих вручив ключі від квартири і побажав щасливого подружнього життя.

І ось подружжя Гончаренків знову завітало до Палацу щастя. Під звуки пісні "Хай завжди буде сонце", що стала своєрідним гімном миру і щасливого дитинства, піднімалися вони сходинками до знайомого залу. Володимир обережно притискував до грудей сина Женю. Слідом ішли шофер "Укренергомережі" Олексій Тищенко та його дружина Тетяна зі своїм первістком Дімою, робітник рембудуправління Анатолій Шеремет і працівниця дільниці "Вторчермет" Раїса Шеремет із сином Ігорем. Була тут і представниця прекрасної статі Людмила - донька працівника управління "Дніпрозалізобетонбуду" Григорія Гармаша та няні дитсадка № 29 Ганни Гармаш. Щасливих супроводжували почесні батьки.

Розпочалася урочиста церемонія реєстрації новонароджених. Батьків привітала виконуюча обов`язки завідуючої Палацом щастя Н.А.Орібе. Вона побажала новим громадянам щастя, міцного здоров`я, а батькам виростити дітей хорошими людьми.

Батьки і почесні батьки ставлять підписи в книзі актових записів. Їх поздоровляє депутат міської Ради депутатів трудящих завідуюча відділом культури міськвиконкому Т.І.Письменна. Вона вручає батькам посвідчення про народження дітей, перші громадянські документи малюків.

- Нехай виростають діти міцними і здоровими, хай завжди над ними світить сонце миру, - побажала Тамара Іванівна.

Церемоніальний зал заповнили учасники художньої самодіяльності дитячого сектора Палацу культури імені М.Горького. На честь маленьких громадян вони виконали пісні і танці, прочитали вірші. А потім у банкетному залі молоді батьки і їх друзі підняли бокали з іскристим шампанським за те, щоб їх діти росли міцними, як дуби, і ніжними, як берізки, щоб не гриміли над ними громи війни".

О.Тараненко.

На знімку: депутат міської Ради депутатів трудящих Т.І.Письменна вручає свідоцтво про народження дитини подружжю Тищенків.

Фото І.Василенка.

 

 1970 4 січня Женя Дімка Ігор та Людмила

 

P.S. Цікаво, а яка ж сім`я була зареєстрована останньою, коли 13 березня 2023 року було видано наказ Мінюста №959/5 про ліквідацію РАГСу на Гімназійному проспекті?

Підготував Віктор Куленко.