В Палаці студентського спорту Сумського Державного університету 2 листопада пройшов перший етап Кубку України та фестиваль дитячого фігурного катання на роликових ковзанах IRON KIDS. В турнірі прийняли участь спортсмени з Сум, Житомира, Краматорська, Дніпра, Одеси, Ужгорода і Кам`янського.

Змагання проходили за програмою одиночного катання, соло-танців та шоу-груп. Програму з соло-танців та шоу-груп введено вперше в програму офіційних змагань на Україні. Також на цих змаганнях були представлені та отримали відповідні ліцензії члени національної збірної України з фігурного катання на роликових ковзанах. За результатами виступів у змаганнях минулого сезону та рівнем технічного мінімуму до основного складу збірної України з одиночного катання та соло-танців ввійшли кам`янчанки Вікторія Цимбал та Марія Соколенко.

Ну, а триумфальний виступ всіх спортсменок нашої команди завершив цей чудовий турнір.

"З неперевершеним результатом здали контрольні тести з курсу початкової підготовки п`ять наших дебютанток: Поліна Квак, Софія Овчаренко, Катерина Літвішко, Маргарита Тарадайко та Аліна Кошак. Вже у наступному турнірі ці прекрасні фігуристки будуть дебютувати з першими довільними програмами в четвертому дівізіоні. За підсумками змагань наші дівчата завоювали 9 золотих, 3 срібних і 3 бронзових нагороди. А за виступ у категорії "Шоу-група" Вікторія Пономаренко, Марія Соколенко, Тетяна Курінна, Дар`я Земелько отримали Кубок та медалі золотого гатунку. Дуже шкода, що прикре падіння на дорогому по балам елементі не дало Уляні Чупілко посісти третю позицію на цих змаганнях (у неї шоста позиція)", - повідомляє тренер Тамара Цимбал. Потрібно додати, що учениця гімназії № 11 Марія Щербина впродовж минулого тижня стала призером не тільки у фігурному катанню, а і у черлідингу на Кубку Дніпропетровщини.

Дуже вдалий виступ кам`янчанок в Сумах це безумовний тріумф наших спортсменів, тренерської команди у складі Тамари Цимбал, Вікторії Цимбал та хореографа Карини Бондар.

 

ПРИЗЕРИ-КАМ`ЯНЧАНКИ

 

ОДИНОЧНЕ КАТАННЯ

 

ПЕРШЕ МІСЦЕ

Соколенко Марія (3 дивізіон, категорія Cadet)
Пономаренко Вікторії (3 дивізіон, категорія Debs)
Земелько Дар`я (4 дивізіон, категорія Cadet)
Десятерик Єва (4 дивізіон, категорія Benjamin А)

ДРУГЕ МІСЦЕ

Курінна Тетяна
Тоцька Аліса

ТРЕТЄ МІСЦЕ

Щербина Марія (4 дивізіон, категорія Benjamin B)

 

СОЛО-ТАНЦІ

 

ПЕРШЕ МІСЦЕ

Цимбал Вікторія (Еліт дивізіон, категорія Senior)
Соколенко Марія (2 дивізіон, категорія Cubs)
Пономаренко Вікторія (3 дивізіон, категорія "Молодший вік")
Курінна Тетяна (3 дивізіон, категорія "Середній вік")

ДРУГЕ МІСЦЕ

Земелько Дар`я

ТРЕТЄ МІСЦЕ

Свічникова Вероніка

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2644235672328685&set=pcb.2644277555657830&type=3&theate