У центральному парку Кам'янського 28 вересня пройшло загальноміське свято "День здорового способу життя". Це свято проводиться з 2017 року під особистим патронатом мера міста Андрія Білоусова. У святі беруть участь міські комунальні та громадські організації, які ведуть свою діяльність у сфері фізичної культури і спорту. Традиційно, в рамках програми свята проводиться "Парад чемпіонів", показові виступи, майстер-класи, відкриті заняття. Кам’янська федерація кіокушин-кан карате щорічно бере участь у святі "День здорового способу життя". У 2020 році в параді чемпіонів взяли участь такі вихованці: Чернуха Володимир, Мельник Павло (тренер Наконечний Олександр), Зайченко Артем (тренер Чуйко Інна), Білка Анна, Єрмаков Назар (тренер Наконечний Руслан), Рашевський Артем (тренер Козаченко Максим), Бреславець Єва, Бреславець Ярослава, Колішевський Тимур, Хмелінський Роман, Неклеса Катерина (тренер Колішевський Євген).

"На святі "День здорового способу життя" тренери і вихованці під час показового тренування продемонстрували різні розділи сучасного кіокушин-кан карате. У нашій версії карате вивчається як класична техніка, так і прикладна (бойова). Крім цього, вперше ми почали масово освоювати з дітьми роботу з жердиною (бо) і демонструвати цю техніку публічно, - розповів Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате, - крім цього, на прикладі відкритого тренування ми продемонстрували принципи роботи нашої федерації. Під час спільних тренувань ми завжди ділимося на цільові групи, у кожної групи є своя тема заняття і тренерський склад. В процесі тренування відбувається зміна робочих локацій і тренерів. Цей принцип дає можливість вихованцям познайомитися і попрацювати з кожним тренером федерації".

ДЛЯ СПОРТУ НАСТАЮТЬ ВАЖКІ ЧАСИ

У Кам'янському, завдяки особистій ініціативі мера Андрія Білоусова, проведення загальноміських спортивних свят стало щорічною традицією. У цих заходах з великим задоволенням беруть участь тренери, діти, батьки. У той же час, не дивлячись на загальний святковий і урочистий настрій, в Україні для спорту наступають важкі часи. Державна політика в сфері фізкультури і спорту змінилася кардинально, спорт перестав бути професійною сферою діяльності. На практиці це означає, що в Україні поступово згортають свою діяльність середні і вищі навчальні заклади, які готували професійних тренерів з різних видів спорту. На сьогоднішній день, 5 елітних навчальних закладів вже виведені з підпорядкування Міністерства освіти. Крім цього, спортивні громадські організації в Україні не позначені, як пільгова категорія, на відміну від організацій релігійного і культурного напрямків. Як би це не звучало дивно, але ці рішення були прийняті урядом після революції 2014 року в період реалізації державної політики, спрямованої на покращення життя громадян. Державні органи сьогодні не будуть координувати і контролювати сферу спорту, цей процес називається модним словосполученням – дерегуляція функцій органів влади. Насправді, це означає, що спорт хочуть повністю вивести у сферу комерційної, непрофесійної діяльності. Наслідки такої політики будуть сумними: спорт перестане бути масовим, якість спортивного викладання значно знизиться, багато батьків не зможуть оплачувати заняття в спортивних секціях. Таким чином, сьогодні доля спортивних секцій повністю залежить від політики органів місцевого самоврядування. У Кам'янському поки ще є комунальні спортивні організації та спортивні комплекси, на базі яких виховуються діти та проводяться спортивно-масові заходи. Крім цього лояльна політика місцевої влади по відношенню до громадських спортивних організацій дає можливість з'являтися новим видам спортивних секцій. Це те, що є сьогодні у Кам'янському, що буде в майбутньому поки не відомо.

"Політики помиляються, коли стверджують, що комерціалізація сфери медицини, освіти і спорту сприятиме розвитку цих сфер. Можливо, що якісна медицина, освіта та спорт будуть доступні для вузької категорії українських громадян, але в цілому загальний рівень професіоналізму впаде, ми це відчуємо вже у найближчі 10-20 років. Мене часто запитують, що в такій ситуації робити? Сьогодні ми готуємося до виборів, виборцям потрібно задавати питання партіям що балотуються і кандидатам про те, яким чином буде підтримуватися за рахунок бюджету сфера спорту, освіти і медицини. Ці сфери дуже тісно пов'язані між собою", - пояснив Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате".