Всеукраїнський карантин, звичайно, значно позначилося на спортивній галузі Кам`янського, як і всього світу в цілому, але спортсмени - це люди, які не звикли здаватися. Тому навіть в умовах суттєвих обмежень спортивне життя в місті не завмерло, а лише змінила форму.

Завдяки сучасним технологіям навчально-тренувальний процес тепер проводиться дистанційно на зручних платформах Skype, Zoom, Telegram, Viber. Тренери-викладачі наших спортивних шкіл розробляють комплекс вправ, які учні виконують або в режимі онлайн, або надсилають свої відеозаписи, про це повідомляє управління молоді та спорту міськради
https://nashreporter.com/ru/sport/kak-karantin-povliyal-na-sportivnuyu-zhizn-v-kamenskom?fbclid=IwAR1lS9dpxBQamYA_dlWGBNTt2UHW1E6W_MXt8vEDvk03smAITx01NyjRCFI

 

Зараз учні спортивних шкіл отримали можливість більше ознайомитися з теоретичною частиною. Так, наприклад, у спортивній школі №1 заплановано навіть онлайн-чемпіонат зі знання історії сучасного олімпійського руху. Спортивні змагання також проводяться в режимі онлайн. Зокрема, турніри з шашок та шахів, чемпіонати з тхеквондо ВТФ (пумсе), першість по загальній фізичній підготовці, художньої гімнастики та інші.

Крім того, в Кам'янському проводиться чимало спортивних челленджів та конкурсів. Наприклад, онлайн-челендж на фізичну підготовку, конкурс з тхеквондо на кращий малюнок "Вір і перемагай! COVIDSTOP", конкурс тематичних відеороликів "Чому я вибираю спорт", відео-челендж по декламації улюбленого уривка вірша Тараса Шевченка під час виконання фізичної вправи - присідання, віджимання, бою з тінню і багато іншого.

З 7 по 24 квітня управлінням молоді та спорту провело онлайн-конкурс "Вражаючий спорт", головною метою якого було підтримати наших спортсменів в умовах карантину. Згідно з умовами конкурсу, жителі міста ділилися з нами цікавими моменти зі свого спортивного життя, які їм найбільше запам'яталися. Історії кам'янчан були різними: одні - курйозними, інші - зворушливими. Вони поділилися своїми емоціями від перших перемог і найбільших поразок.

Після ознайомлення з усіма історіями були визначені переможці та призери в трьох категоріях. У категорії до 10 років перше місце посіла Катерина Коменікова, друге і третє - Олександр Ткаченко і Богдан Андрєєв відповідно. У категорії від 10 до 16 років переможцем стала Ольга Гусак, друге місце зайняла Анастасія Губарєва, третє - Кіра Перетятько. А в категорії від 16 і старше кращою була визнана історія Анни Музики, друге і третє місце у Олега Середенко і Анастасії Холобко відповідно. Всі вони отримають грамоти від управління і пам'ятні сувеніри.

Варто зазначити, що такі умови в багатьох наших спортсменів навіть виявили таланти. Так, наприклад, троє хлопців-плавців самостійно сіли на шпагат, а дівчинка тепер ідеально віджимається від підлоги 35 разів. Юний футболіст, 2008 року народження, встановив рекорд - відбиває м'яч лівою ногою 350 раз поспіль.

Також під час карантину надійшла приємна новина - вихованці ДЮСШ № 1, бронзовій призерці чемпіонату Європи 2019 серед юніорів з веслування на байдарках і каное, майстру спорту України Ельвірі Грішаковій призначена стипендія Президента України. Президентську стипендію отримають срібні призери чемпіонату Європи 2019 року серед молоді з веслування академічного, майстри спорту Євген Александров і Денис Шклярук. А також їх наставник, заслужений тренер України В'ячеслав Стефашина. Всі вони теж із ДЮСШ № 1.

У Кам'янському також постійно підтримуються обдаровані спортсмени - за рахунок коштів міського бюджету їм виплачується стипендія міського голови. На неї можуть претендувати спортсмени, які мають високі досягнення на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів з олімпійських, неолімпійських та параолімпійських видів спорту. Стипендія виплачується протягом календарного року, за станом на 1 січня 2020 року її розмір становить 2102 грн.

Рада з питання розвитку фізичної культури і спорту вибрала 45 обдарованих спортсменів, які будуть отримувати стипендію в цьому році. Варто відзначити, що з нинішніх стипендіатів 34 мають високі досягнення в олімпійських видах спорту, а 11 - з неолімпійських.