2 квітня 2020 року у зв'язку з епідемією коронавіруса COVID-19 до жителів міста та працівникам Дніпровського металургійного комбінату звернувся голова профкому профспілки "Металургів" Олег Нагорний.

"Шановні робітники ДМК і жителі Кам'янського!

В Україні введено карантинні заходи, спрямовані на зниження порога захворюваності від коронавіруса COVID-19. На карантин вже виведені держслужбовці, підприємці, працівники багатьох підприємств. Міська влада, профспілка "Металургів", ПАТ "Дніпровський меткомбінат" та інші організації Кам'янського проводять карантинні заходи, спрямовані на погашення спалаху вірусної інфекції. На боротьбу кинуті всі сили, але без нашої з вами допомоги та свідомого ставлення вірус не перемогти.
Користуйтеся антисептиками і дотримуйтесь карантинні заходи. Будьте в масках в публічних місцях і особливо транспорті. Не провокуйте поліцію на радикальні заходи, бо вже нависла реальна загроза, що міський транспорт може зупинитися. Только за вчора, 1 квітня 2020 року, п'ятьом водіям виписано штрафи за порушення правил перевезень. Основне порушення - люди їздять без масок! Основні порушники - дмковці, їх більшість! Через постійні порушення нашими працівниками правил карантину можуть скасувати автобусні маршрути !!!

ДМК - це один з основних в місті об'єктів, який обслуговує величезна кількість працівників, який перераховує в бюджет міста великі кошти. У всіх нас є сім'ї, рідні, і, звичайно ж, літні батьки, що знаходяться в групі підвищеного ризику зараження. Порушуючи карантинні приписи, ми піддаємо себе і своїх близьких на хворобу, вакцини від якої поки не знайдено. Тому закликаю ваші свідомість і розсудливість. Не піддавайтеся ризику, не провокуйте своєю халатністю зараження себе і людей, які знаходяться поруч з вами, від COVID-19".

Олег Нагорний, голова профкому профспілки "Металургів".