У Харкові проходить юнацький чемпіонат України з плавання. За два дні змагань 12-річна майстер спорту Тетяна Афанасьєва з Кам'янського завоювала вже дві золотих і одну бронзову медалі.

Вихованка чемпіона світу Дмитра Краєвського (її перший тренер Людмила Литвиненко) стартувала на дистанції 200 метрів брасом. Цей стиль плавання вимагає від спортсмена витривалості, гнучкості, симетричності рухів, дотримання заданого темпу протягом всієї дистанції, усвідомлення і ретельного опрацювання всіх технічних нюансів, а також розворотів. Кам'янчанка фінішувала з результатом 2:40.38, що не дивно, коли сам тренер був першим в світі саме цим стилем.

Однак це був лише успішний розігрів. Таня змогла поставити лідерський ритм на 800-метрівці вільним стилем. Ця стаєрська, найбільш довга для дівчаток, дистанція на цих змаганнях, розрахована на витривалих і наполегливих спортсменів. Наша майстриня спорту фінішувала з результатом 9:29.16. Примітно, що лідери змогли проплисти ще 50 зайвих метрів. Важко плисти довгі дистанції в "четвертаку" (25-метровому басейні), щоб не прорахуватися. Тут перший раз Афанасьєва порахувала вірно, але через те, що суддя на протилежному боці басейну збилася з рахунку і вчасно не перевернула табличку з цифрами, довелося дітям попрацювати понаднормово. Добре, що залишилися сили. Браво обом спортсменкам за реакцію. Краще переплисти, чим не доплисти.

Також Тетяна Афанасьєва взяла участь у комбінованій жіночій естафеті 4х50 метрів. Їй дістався етап спина. Брас був у виконанні кандидата в майстри спорту Вероніки Ярової, потужно і сильно пропливла батерфляєм КМС Анастасія Михайлевич, завершальний кролевий етап дістався Єлизаветі Гайдай. У підсумку в скарбничці збірної Дніпропетровщини нехай і не "золото", а "бронза", але заслужена наполегливою і яскравою боротьбою, яка не відпускала ні на секунду.

Хлопцям з Дніпропетровської області в даному виді програми пощастило трохи більше. Команда у складі Данила Пирогова, Микити Кравченко, Володимира Шакули (Кам'янське), Єгора Живага в жорсткій конкурентній боротьбі виборола друге місце.

 

Також в перший день турніру в індивідуальному заліку добре себе проявив кандидат в майстри спорту Микола Котенко. Кам'янчанин завоював бронзу на дистанції 100 метрів на спині. Потім Микола приніс команді Дніпропетровщини "золото", показавши на цьому турнірі на стометрівці батерфляєм кращий результат - 59.97. Бронзова медаль у Володимира Шакули (1:02.01). Тренує успішний дует дельфіністів тренерський дует Андрій і Наталя Сидорченко на базі басейну "МіКомп".

ВІДЕО https://www.facebook.com/100005081945351/videos/1718309278348454