З 14 по 17 лютого в Дніпровському басейні "Метеор" проходив чемпіонат України серед молоді та юніорів з плавання.

На блакитних доріжках за право прийняти участь на чемпіонатах Європи як серед юніорів, так і серед дорослих, змагалися 490 спортсменів. Треба відзначити, що в індивідуальному заліку плавцям дозволялося стартувати на трьох дистанціях. Змагання проходили з попередніми і фінальними запливами, крім 800 і 1500 метрів вільним стилем та естафети.

Прекрасні результати показали "золоті рибки" з Кам`янського. Учениця СШ № 25 Тетяна Афанасьєва (2008 р.н.) завоювала по одній золотій і бронзовій медалі, а також три срібних. Роксолана Сулейманова (2007 р.н.), учениця СШ № 23, має в своєму активі "золото", чотири "срібла" і три "бронзи". Анна Загоровська (2007 р.н.), учениця СШ № 9, принесла команді дві срібних і одну бронзову нагороди. Цікаво, що всі дівчата розпочинали свій спортивний шлях у тренера Людмили Литвиненко в басейні "Дніпровець". Зараз з ними працює сімейна пара Краєвських, Дмитро і Інна. На рахунку найкращої плавчині міста Вікторії Костроміної три медалі найвищого гатунку. Учениця технічного ліцею № 1, майстер спорту України Вікторія Костроміна показала нормативні результати, що дають змогу виступати на Чемпіонатах Європи, як серед дорослих (листопад, Казань), так і юніорів (липень, Хорватія). Як розповіла 17-річна дівчина, вона спочатку захоплювалася танцями, але родинні гени (її старший брат Денис займається також плаванням) дали про себе знати. І ось уже десять років як дівчина займається в басейні "МіКомп" плаванням у тренерів Андрія і Наталії Сидорченко.

Потрібно додати, що наші дівчата ставали призерками в естафетах, виступаючи в складах збірних команд Дніпропетровської області. Вихованці тренерського дуету Сидорченко (Андрія і Наталії) Василиса Горєлова (2004 р.н.) і Микола Котенко (2007 р.н.) увійшли до десятки кращих брасистів турніру. Нагадаємо, що Таня Афанасьєва і Микола Котенко зможуть взяти участь як в абсолютному чемпіонаті України (5-9 березня), так і в юнацькому (18-21 березня) на короткій воді. Обидва змагання пройдуть в Харкові.