ava 5c87aab048bf2

 

У вівторок, 12 березня, на базі спорткомплексу "МіКомп" пройшов чемпіонат Кам`янського з плавання "Битва спринтерів", присвячений 50-річному ювілею басейну. Змагання пройшли в чотирьох вікових групах: хлопчики і дівчатка 2007 року народження і молодше і 2006 року народження і старше, повідомляє https://www.5692.com.ua/news/2330493/bitva-sprinterov-prosla-v-bassejne-kamenskogo?fbclid=IwAR3gbPMKcxEfibPZMeIbB2Z0EJdoNkZYStrTACeU-hY6ZY0_XEHQENjJVLw

 На свято прибули президент кпанії "МіКомп" і почесний громадянин міста Олег Мороз, старший тренер басейну і чемпіон світу з плавання Дмитро Краєвський, а також тренери з плавання, які працювали в басейні відразу після його будівництва - 50 років тому: Галина Вишницькиа і Тетяна Суботіна.

Під час виконання гімну України аквалангісти розвернули величезний національний прапор на дні басейну, як це було в 2007 році під час відкриття відреставрованого басейну "МіКомп".

- Я пам'ятаю цей басейн 50 років тому, коли стояв тут дев'ятирічною дитиною, - розповідає Олег Мороз. - Тоді я брав участь в параді і змаганнях. Потім басейн закрився і довго стояв в неробочому стані. Ми його взяли і привели в порядок. Зараз тут тренуються сотні дітей, які виступають на різних змаганнях і, в першу чергу, стають здоровішими. Сподіваюся, що басейн відсвяткує і 100-річний ювілей, а діти, які тренуються в ньому, досягнутий максимальних спортивних висот!

Після урочистої частини у першому показовому запливі брали участь тренери з плавання, їх вихованці - майстри спорту та Олег Мороз, який, як відзначили його суперники по запливу, знаходиться у відмінній фізичній формі. 

Всі плавці змагалися на дистанції 50 метрів вільним стилем - на вибування. Після першого етапу за результатами змагань було відібрано 8 плавців в кожній віковій категорії. Після цього вони пливли знову, після чого вибували два слабких спортсмени в запливі, і так до самої перемоги: по чотири заплива в кожній категорії. 

- Змагання пройшли при відмінній організації, - розповідає учасник змагань Арсеній Заїка. - Конкуренція висока, хоча всіх суперників знаю особисто. Сподіваюся, в наступному році приїдуть також і команди з інших міст. Ми з задоволенням будемо їх чекати, щоб помірятися силами. 

За підсумками запливів серед дівчаток кращими стали Марія Мельничук, Вікторія Костроміна, Катерина Торопцева, Христина Білоусова, Роксолана Сулейманова і Анна Загоровська. Серед хлопчиків перемогу над суперниками здобули Олександр Мороз, Назар Селезньов, Андрій Малєєв, Антон Кочу, Марк Грейдін і Максим Мельничук. 

По закінченню змагань всі призери та переможці отримали заслужені нагороди. 

Автор Євген Крохмаль.