Логотип
 
 
Третій рік поспіль на блакитних доріжках Дніпровського басейну "Метеор" проходив міжнародний турнір з плавання "Meteor Open-2018".
 
Потрібно нагадати, що подібний турнір було започатковано в 2016 році. Тоді між собою суперечку на водних дистанціях вели найсильніші плавці у своїх вікових категоріях з різних регіонів нашої країни. А вже наступного року географія учасників розширилася, і в гості приїхали спортсмени з Туреччини. В нинішньому році за призи в палаці водних видів спорту з 20 по 22 квітня змагалися майже сімсот юнаків та дівчат 2004/2007 років народження, які представляли міста України, а також Азербайджан, Молодову і Туреччину. 
 
Кам'янське представляли спортсмени комплексної дитячо-юнацької спортивної школи "Авангард", які проводять тренування в басейні "МіКомп" та вихованці СК "Промінь" (вони тренуються як в басейні "Дніпровець", так і "МіКомп").
 
У фінал "Битви спринтерів" вийшли четверо вихованців тренера Андрія Сидорченко - Вікторія Костроміна, Василиса Горєлова, Микола Котенко, Антон Кочу і четвірка підопічних (всі 2007 р.н.) Дмитра Краєвського і Людмили Литвиненко -  Дмитро Краєвський (молодший), Роксолана Сулейманова, Михайло Мішин, Анна Загоровська.
 
Найбільш вдало виступив одинадцятирічний Микола Котенко, на рахунку якого п'ять золотих медалей. Потрібно відзначити, що на дистанції 100 м батерфляєм Микола показав кращий результат у своїй віковій категорії серед спортсменів не тільки України, а й країн СНД. Вікторія Костроміна тричі піднімалася на найвищу сходинку п`єдесталу пошани. В її активі є ще й бронзова медаль. Три "золота" виграла Василиса Горєлова. А у Антона Кочу по одній медалі золотої і срібної проби, а також три бронзові нагороди. Свій вклад в копилку нагород для Кам`янського внесли: Роксолана Сулейманова, яка має дві золоті і три бронзові медалі; Михайло Мішин - три бронзові нагороди; Анна Загоровська, у якої "золото" і "срібло", а також Дмитро Краєвський, у якого три медалі різних гатунків.
 
meteor open 2018
 
Костроміна
 
 
ПРИЗЕРИ-КАМ`ЯНЧАНИ
 
 
ПЕРШЕ МІСЦЕ
 
Котенко Микола - 50, 100, 200 м на спині; 50, 100 м батерфляй
Горєлова Василиса - 50, 100 і 200 м брас
Кочу Антон - 100 м батерфляй
Костроміна Вікторія - 50, 100, 200 м батерфляй 
Сулейманова Роксолана - 200 м брас; комбінована комплексна естафета
Загоровська Анна - комбінована естафета
Краєвський Дмитро - комбінова змішана естафета
 
ДРУГЕ МІСЦЕ
 
Кочу Антон - 200 м на спині
Сулейманова Роксолана - 50, 100 м брас; комбінована естафета вільний стиль
Загоровська Анна - змішана естафета вільний стиль
Краєвський Дмитро - естафета змішана вільний стиль
 
ТРЕТЄ МІСЦЕ
 
Кочу Антон - 50 м на спині; 50 м батерфляй; 200 м комплексне плавання
Мішин Михайло - 50, 100, 200 м брас
Костроміна Вікторія - 100 м вільний стиль
Краєвський Дмитро - 200 м на спині.
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.