Кирчек и Кравченко

З 15 по 17 липня відбудеться відкрита першість міста Кам’янське з марафонського (0,5–2 км) та супер-марафонського (45 км) плавання на відкритій воді. Змагання присвячуються трьом датам: Дню металургів, ХХХІ Олімпійським Іграм в Ріо-де-Жанейро та на честь 73-річниці бойових дій на річці Дніпро під час війни з фашистськими окупантами. Організаторами змагань являються міська Федерація плавання (голова Д.Краєвський), ТОВ "МіКомп" (президент компанії О.Мороз), Аква-клуб "АРЕНА-ДНІПРО" (голова І.Кравченко).

"З 1994 року Аква клуб "АРЕНА ДНІПРО" проводить змагання на відкритій воді, куди запрошуються як ветерани-плавці чоловіки і жінки, а також інваліди та діти з багатьох міст України. У нас є дуже багатий досвід їх проведення. Саме в нашому місті в липні 2007 року пройшов перший в історії українського плавання Кубок з марафонського запливу", - говорить І. Кравченко (на фото справа).

16 липня в бассейн "МіКомп" стартує "Олімпійська година". А 17 червня в акваторіі річки Дніпро (біля стадіону "Буревісник") пройдуть змагання на дистанціях від 500 метрів до двох кілометрів, а також 45-кілометровий супер-марафонський заплив від міста Кам’янське (Дніпродзержинськ) до міста Дніпро (Дніпропетровськ).

Учасники змагань "Олімпійська година" (Старт - 12:00, фініш – 13:00):
- юнаки, дівчата спортсмени-любителі згідно Регламенту змагань Федерації плавання України;
- ветерани плавання МАСТЕРС згідно вікових групп ФІНА;
- плавці з особливими потребами.
Стартовий внесок (вхід в басейн) – 40 грн. Переможці змагань будуть визначатися за найкращим результатом подоланних метрів (кілометрів) плавання за одну годину.

Учасники змагань марафонського плавання:
- дівчата та юнаки відділеня плавання міста Марїуполь (тренер Ольга Береснєва), які регулярно приймають участь в змаганнях у відкритїй воді Федерації плавання України;
- жінки і чоловіки ветерани-плавці МАСТЕРС всіх вікових категорій;
- спортсмени-плавці з особливими потребами всіх вікових категорій,під гарантії особистих тренерів з плавання;
– любителі плавання Кам’янського, робітники ПАТ Дніпровського металургійного Комбінату, які регулярно приймають участь в змаганнях у відкритїй воді ФІНА, ФПУ або змаганнях Аква-клубу "АРЕНА-ДНІПРО".
9:30 – старт запливу на 500 метрів (контрольний час запливу 30 хвилин), 10:00 – фініш запливу.
10:15 - 10:30 – старт запливу на 2000 метрів (контрольний час запливу 1 година 30 хвилин).
12:15 - 12:30 - нагородження.

Учасники змагань супер-марафонського плавання:
- жінки, чоловіки та спортсмена-плавці з особливими потребами всіх вікових категорій;
- регулярно приймаючі участь в змаганнях у відкритїй воді ФІНА, ФПУ або змаганнях Аква-клубу "АРЕНА-ДНІПРО".
6:00 - старт індивідуального супер-марафонського запливу. Контрольний час подолання дистанції плавцями - 11 годин.
8:00 - старт естафетного 45-кілометрового супер-марафонського пропливу (команда з трьох учасників в одному човні). Контрольний час подолання дистанції 9 годин. 17:00 - фініш на дитячому пляжі в парку Шевченка (Монастирський острів) в обласному центрі.

eMApnsckp5Y

Схема супер-марафонського естафетного запливу