У Софії (Болгарія) 28 вересня стартує тенісний турнір Sofia Open - ATP Tour 250.

Вихованець Кам'янського СК "Прометей" Ілля Марченко напередодні провів в кваліфікаційному відборі два переможні матчі. У першому відбірковому раунді наш земляк зіграв проти другого сіяного Марко Чеккінато (АТР 83). Цього року тенісисти зустрічалися в кваліфікації турніру в Женеві, де перемогу святкував італієць. Але на цей раз перемога була на боці Марченко 6:3, 6:3. Іллі для перемоги знадобилася 1 година і 15 хвилин. Він виконав по два брейка в кожному сеті і програв гейм на своїй подачі. Для українського тенісиста перемога над 83-й ракеткою світу - одна з найбільш високо рейтингових за останні кілька сезонів.

У другому колі І.Марченко знадобилося 2,5 години, щоб узяти гору над чехом Томашом Махачом 3:6, 6:3, 7:6(2) і оформити путівку в основу. По ходу зустрічі перша ракетка України відігрався після програного сету і брейка на старті в другій партії. У третьому сеті Ілля не скористався перевагою 5:3, але в підсумку довів поєдинок до перемоги на тай-брейку.

На старті змагань в основі Ілля Марченко зустрінеться з Андреасом Сеппі (АТР 95), який також впорався з кваліфікаційним етапом. В цьому році італієць здобув перемогу в їх матчі на челленджері в Бієлла. Рахунок в очних зустрічах 2:2.