На трав'яних кортах Великобританії проходить тенісний турнір Уїмблдону з призовим фондом £35,016,000.

Вихованець Кам'янського СК "Прометей" Ілля Марченко в кваліфікації після перемоги над італійцем Лоренцо Джустино 7:5, 7:6(2), спіткнувся в другому турі. Підніжку йому підставив Маккензі Макдональд (США, 2) 1:6, 6:3, 4:6.

Суперники провели на корті близько двох годин. У вирішальному сеті Марченко програючи 1:5, зумів повернути два брейка, але програв свій гейм на подачі при рахунку 4:5. Нагадаємо, що на Вімблдоні-2019 наш земляк також завершив виступ після другого кола в кваліфікації.

Ілля Марченко так прокоментував гру проти Макдональда: "Суперник просто неймовірно діяв на прийомі. Не помилявся і з другої тиснув. З перших хвилин зрозумів, що буде архіскладно - для трави неприємний опонент. Якби не його середня подача, то у мене шансів взагалі майже б не було. Втім, я чіплявся, як міг і, здається, він у другому сеті трохи не очікував такого опору з мого боку. Навіть при цьому, завершити другу партію мені коштувало чималих зусиль.

У вирішальному сеті він виглядав помітно сильніше. При 1:5 я майже втратив віру, поки з трибун мені крикнув Сергій Стаховський. Мовляв, не забувай, про існування камбеків. Він разом зі своїм братом Леонардом прийшов повболівати. Я звично грав до кінця, і так рахунок майже зрівнявся. При 4:5 я подавав новими м'ячами. Він знову видав божевільний гейм на прийомі. Дивився статистику - він на прийомі виграв більше очок, ніж я на подачі".

А на питання про можливість взяти участь в Олімпійських іграх в Токіо, Ілля відповів так: "На Олімпіаді я вже був, медалі мені там не світять. Я попросив нашу федерацію мене навіть не заявляти. У цей період є можливість добре зіграти в Турі, тому що багато хто віддасть перевагу вирушити до Японії на Ігри. Непоганий шанс скористатися ситуацією".

Джерело https://btu.org.ua/news/ukrainskiy-tennis/33326-ilja-marchenko-ja-poprosil-nashu-federaciju-dazhe-ne-zajavljat-menja-na-olimpiadu.html