Вихованець Кам'янської тенісної школи "Прометей" Ілля Марченко здобув перемогу в 1/4 кваліфікації Ролан Гаррос.

Наш земляк у трьох сетах обіграв канадця Брейді Шнура. Марченко програв перший сет на тай-брейку, а в другому не дозволив суперникові реалізувати матчбол.В третій партії Марченко поступався з рахунком 2:4, але потім виграв чотири гейми поспіль. Підсумковий результат 6:7 (5), 7:5, 6:4.
У наступному раунді кваліфікації Ілля зіграє з росіянином Андрієм Кузнєцовим, який переміг білоруса Іллю Івашко.

Ілля Марченко (№161 АТР) прокоментував перемогу над Брейденом Шнуром (№219 АТР).

"Грав я погано, уваги не було, нічого не виходило. Грати було важко, вітер, важкі умови. Навіть при всьому при цьому я погано грав. Те, що потрапляло, летіло коротко, неактивно, Шнур володів ініціативою і практично він контролював матч. Просто вийшло, що психологічно я сильніше, ніж він, мабуть тому в рейтингу він стоїть нижче. У мене досвіду побільше. Я дивився його останній матч: він теж вів 4:0 і програв у третьому сеті 7:6.

Десь, пам'ятаючи це, я вірив, що зможу переламати хід гри, боровся до кінця. Він здорово відіграв, коли у мене були брейкпоінт, а й моїх помилок було більш ніж достатньо. Грою я не можу бути задоволений, але я задоволений результатом. Перша перемога на грунті (за два роки) і на Ролан Гаррос я не вигравав давно (з 2015 року). Коли я побачив результати жеребкування, то, скажу чесно, дуже зрадів, що у мене є шанс. Шнур - явно не грунтовік, такий же, як і я. Зрозуміло, він добре подає, але періодами може помилятися, і ці помилки прийшли якраз тоді, коли потрібно було", - сказав Марченко.

Джерело  https://sport.ua/news/539116-ilya-marchenko-veril-chto-smogu-perelomit-hod-igry-borolsya-do-kontsa