Вихованець Кам'янської тенісної школи СК "Прометей" Ілля Марченко 18 березня пробився в 1/4 фіналу турніру серії ATP Challenger Tour в Б`єлла (Італія).

Наш земляк за годину і 23 хвилини обіграв 2:0 (6:4, 6:3) першого сіяного француза Лукаса Пуіля, якому поступається 89 позицій в світовому рейтингу.

У чвертьфіналі суперником Іллі стане переможець матчу між Зденеком Коларом (Чехія) та Грегуаром Баррера (Франція).

Марченко четвертий раз з початку лютого вийшов в чвертьфінал турніру в Б`єлла. В середині лютого він виграв аналогічні змагання, обігравши в фіналі британця Енді Маррея.

Ілля Марченко прокоментував перемогу над французьким тенісистом Лукасом Пуєм. Француз повернувся на корт після тривалої перерви, пов'язаної з травмою ліктя.

"Пуй в основному тиснув і час від часу помилявся. Я ж брав, подавав і захищався. Але робив це на високому рівні. Подача дуже сильно виручала сьогодні. Плюс у мене останнім часом результати краще, ніж у нього, тому впевненості було більше.

Не з чуток знаю, як важко повертатися. Він довго не грав, а якщо тобі не вистачає ігрової практики або десь не впевнений, то класу вигравати матчі навіть на челленжерах не вистачає. Ви ж бачите на прикладі Маррея, Сока і того ж Карацева, що рівень на челленжерах і АТР не такий вже і різний", - сказав Марченко.

Джерело https://sportarena.com