В рамках Першої Світової групи Кубка Девіса 5-6 березня на корті "Marina Tennis Club" в селі Погреби Київської області проходить поєдинок збірних України та Ізраїлю. Матч відкрився зустріччю між вихованцем Кам`янського СК "Прометей" Іллею Марченко і Даніелем Цукерманом.

Перший номер збірної України Ілля Марченко виграв стартовий матч 2:1 (1:6, 6:3, 6:2). Наш земляк програв 9 з 10 стартових геймів, закінчивши перший сет з рахунком 1:6. В другому сеті Іля поступався 0:3, але зумів переломити хід поєдинку і зробити камбек.

Ілля Марченко так прокоментував складну перемогу над Даніелем Цукерманом: "Перший сет? Суперник почав неймовірно, зробив всього 2-3 помилки. Він постійно тиснув, не помилявся, а ось я допускав помилки. Він добре захищався, я ніяк не міг взяти ініціативу. І тільки в другому сеті за рахунку 0:3 я знайшов маленьку лазівку, що якщо йому м'яко під ліву відправляти м'яч, то він не знає, що робити з цим. Я додав у швидкості і малюнок гри змінився".

"В результаті гейм за геймом я виграв 12:2 після 0:3. Був сильнішим тактично і психологічно, позначився досвід. За рахунку 0:3 не вірив, що вдасться зробити камбек. Але я повинен боротися до кінця, адже це збірна".

"Уболівальники? Хотілося б грати при повних трибунах, але, сподіваюся, глядачам сподобалося", - сказав Марченко в коментарі Федерації тенісу України.

Завтра, 6 березня, Ілля Марченко гратиме змагатиметься з Еданом Лессі.

Джерело https://sport.ua/news/527439-kubok-devisa-ukraina-izrail-1-0-tekstovaya-translyatsiya-live