Вихованець Кам'янського СК "Прометей" Ілля Марченко в інтерв'ю "Великому тенісу України" поділився спогадами від турнірі в Досі 2016, повідомляє https://www.gotennis.ru/read/news/ilya_marchenko_v_matche_s_nadalem_skoree_ya_proigral_a_ne_on_pobedil.html

 

Про матч першого кола проти Давида Феррера

На корті я б хотів бути таким, як Давид. Боротися за кожне очко, намагатися знайти способи, щоб виграти. Він дуже важкий суперник. Ти саме повинен його обіграти, він сам не віддасть тобі нічого просто так. Це був божевільний матч, я міг виграти перший сет, але він вислизнув у мене з рук. Я продовжив боротися, як це зазвичай робить сам Феррер, і в підсумку виграв. Я був щасливий тоді і до сих пір щасливий, що тоді виграв ще й тому, що на тому тижні Давид був чинним чемпіоном. Мені є чим пишатися.

Про матч проти Рафаеля Надаля в півфіналі

Я був в дуже хорошій формі в тому році і на тому турнірі. Але той матч я не провів особливо добре. Я допустив дуже багато помилок, я швидше програв цей матч, ніж Надаль його виграв. Я був навіть трохи здивований, що він грав так повільно. Але, може бути так, що це насправді була його тактика, яка в матчах проти мене добре працює. Надаль контролював хід гри. Це теж не був його найкращий матч, я очікував набагато більшого від його форхенда. Було важко, що відскік був дуже високим, також важко адаптуватися до лівші. Вселяла страх рутина Надаля перед початком гри, його стрибки і пробіжки? Це мене не хвилювало, що він там робить. Йому не потрібно проникати в твою голову, роблячи подібні речі, тому що він і так в твоїй голові, ти і так знаєш, хто він.