Через поширення коронавірусу до літа скасовані всі тенісні турніри, в яких повинен був грати вихованець СК "Прометей" Ілля Марченко.

ATP і WTA прийняли рішення не проводити турніри до 7 червня. Таким чином, цього року не буде проведено жодного грунтового турніру, крім "Ролан Гаррос", який перенесений на вересень. У 2020 році не відбудуться змагання в Мадриді, Римі, Рабаті, Мюнхені, Ешторілі, Женеві та Ліоні.

Нагадаємо, що наш земляк в нинішньому році двічі "постраждав" від епідемії. Перший раз - в італійському місті Бергамо 23 лютого він мав зустрітися у фіналі з французом Енцо Коко. А 13 березня в 1/4 фіналу в Нур-Султані (Казахстан) Ілля не зіграв з Йеспером Де Йонгом з Голландії.

В своєму останньому інтерв`ю перед оголошенням пандемії, Ілля Марченко розповів про свої плани..

- Якщо Стаховський все ж завершить кар'єру в 2020 році, ви готові тягнути збірну на своїх плечах?
- Завжди готовий, але я сподіваюся, що Сергій цього року не закінчить кар'єру.

- А ви ще не замислювалися над тим, скільки будете продовжувати виступи?
- Буду грати, доки дозволятиме здоров'я. Я отримую задоволення від гри, все ще вірю, що можу чогось досягти. Тому поки навіть не замислювався над тим, щоб закінчити свою кар'єру.

- Є конкретні цілі на цей сезон?
- Ні, все буде залежати від того, чи зможу зіграти повний сезон без травм. Протягом останніх двох років були катастрофічними, тому я дуже радий, що можу зараз грати. Рівень тенісу мене турбує в меншій мірі, тому що він прийде.