У столиці Казахстану місті Нур-Султан 6 жовтня завершився тенісний челленджер з призовим фондом $ 54160. Вихованець СК "Прометей" Ілля Марченко зробив переможний дубль.

 

Днем раніше друга ракетка України разом з Харрі Хеліоваарою (Фінляндія) стали переможцями в парному розряді, перегравши польський дует Кароль Джевєцкі/Шимон Вальков з рахунком 6:4, 6:4. У півфіналі Марченко зі своїм напарником перемогли бельгійсько-чеський дует Рубен Бемельманс/Зденек Коларж 6:3, 4:6, 10:7.


А сьогодні наш земляк переміг в одиночному розряді сіяного на турнірі п'ятим німця Янніка Мадена 4:6, 6:4, 6:3. За 2 години 11 хвилин проведені на корті, Марченко взяв п'ять подач Мадена і упустив чотири своїх. На рахунку Ілля сім ейсів і стільки ж подвійних помилок, а Яннік два рази подав навиліт і сім раз помилився на подачі. Таким чином Марченко завоював свій сьомий у кар'єрі титул ATP. Нагадаємо, що у півфіналі українець обіграв бельгійського тенісиста Рубена Бемельманса 1:6, 7:6, 6:4.

У своїй професійній кар'єрі для 32-річного Іллі Марченка це другий переможний дубль. Перший раз він це зробив п'ять років тому на турнірі в Брешіа (Італія). Тоді Марченко взяв одиночний титул, а потім і парний - разом зі своїм співвітчизником Денисом Молчановим.

Завдяки успіху в Казахстані Ілля повернеться в топ-300, звідки вибув більше року тому через травми.

Фото KTF.