2 теніс
 
 
Вихованець тенісного клубу "Прометей" Ілля Марченко (384 місце в світовому табелі) після травми довго не міг знайти свою гру. Наш земляк в цьому році провів вісім зустрічей, з яких одержав перемоги лише двічі. 24 червня серія його невдач перервалася. Ілля в першому колі кваліфікаційного матчу Вімблдону переміг  аргентинця Марко Трунгелліті 7:6 (5), 7:5. Для цього йому знадобилося майже дві години. В обох сетах Трунгелліті першим робив брейк, але потім програвав гейм на подачі. У другому сеті Марченко поступався 3:5, після чого виграв чотири гейми поспіль. 
 
"Будемо відверті - мені пощастило з сіткою, - розповів І.Марченко XSPORT.ua https://xsport.ua - Трунгелліті зазвичай грає один матч на траві в сезоні. Проте для мене зараз кожна перемога - на вагу золота. По частині фізичного самопочуття - все в порядку. Правда, були проблеми іншого характеру - я втомився вже в другому геймі від хвилювання. Останнім часом відчуваю себе не в своїй тарілці на корті. І завдяки «чудовою» організації «челленджера» в Колумбусі, сьогодні було ще важче. Справа в тому, що ми там виступали без болбоїв, що, до речі, прямо суперечить правилам. Тому сьогодні знадобився якийсь час, щоб знайти потрібний ритм. Ще ж треба і в 25 секунд вкластися, що без годинника на корті, особисто мені здається досить дивним правилом.
 
План на гру був простий - мені було потрібно його тиснути швидкістю, частіше міняти напрямки. На траві йому складніше захищатися, ніж на харді або грунті. Дуже вдало склалася кінцівка другого сету. Мені вдалося повернути брейк і врятувати сетбол".
 
Сьогодні, 26 червня, о 13:00 розпочнеться матч другого кола, в якому І.Марченко  зіграє проти Аттіли Балаша з Угорщини, який займає 207 місце в рейтингу ATP.