Анастасія Чернякова
 
 
На Київських кортах МТА 25-27 січня пройшов зимовий Кубок Європи серед тенісисток до 12 років. У складі команди України, яка грала в зоні "D" з ще шістьма збірними, виступали представниці з Дніпра Єлизавета Котляр і Софія Михайлець, а також Анастасія Чернякова, вихованка тренера Світлани Драгун з Кам'янського СК "Прометей". До речі, цей рік останній для виступів дівчат у цій віковій групі. З 2020 року вони будуть грати серед тенісисток до 14 років.
 
Після жеребкування, господарям турніру випало починати з півфіналу, де на них чекали кіпріотки, що потрапили з чвертьфіналу. У першій грі зустрілися другі номери команд Софія Михайлець і Марія Ковачевич. Всуху 6:0, 6:0 перемогу здобула українка. Більш важка гра вийшла між лідерами команд Єлизаветою Котляр і Ганною Деміртци - 3:6, 6:2, 6:3. Заключною грою першого дня став матч дуетів Михайлець/Чернякова - Деміртци/Ковачевич 6:2, 6:0. Україна з рахунком 3:0 пройшла у фінал.
А 27 січня в головному матчі турніру команда України грала проти Румунії. Напередодні, легку травму отримала Софія Ковалець і капітан збірної Марина Ібраімова вирішила замінити її Анастасією Черняковою. Наша землячка в протистоянні з Ірис Збранка була сильнішою - 6:0, 7:6 (8:6). Далі Котляр виграє у Єви-Марії Іонеску 7:5, 6:2. І третє очко приносить дует Чернякова/Котляр, який обіграв Іонеску/Алессію-Марію Флоря.
 
crop 1548609514DSC 0155 новый размер
Команда України потрапила у фінальну вісімку, будучи однією з чотирьох сіяних. Матчі пройдуть в Сандерленді (Англія) 8-10 лютого.