1535000476 marchenko
 
 
На кортах Нью-Йоркського Національного тенісного центру завершується відкритий чемпіонат США з тенісу, один з чотирьох турнірів Великого шолома.
 
У кваліфікації одиночного розряду (1/64 фіналу)  зустрілися вихованець Кам`янського (а тоді ще Дніпродзержинського) СК "Прометей" Ілля Марченко і 39-річний хорватський тенісист Іво Карлович. Гра, що проходила на хардовому покритті, тривала порівняно недовго. Після швидкої поразки (28 хвилин) в першому сеті 3:6, наш земляк у наступному сеті намагався відігратися. Запекла боротьба тривала рівно годину. І все-таки Ілля, який до цих пір не може відновитися після отриманої майже рік тому травми, поступився 6 (7):7. В даний час Ілля Марченко в світовому табелі найсильніших тенісистів займає 334 строчку.
 
Треба згадати, що і дві попередні зустрічі між суперниками були на боці хорватського гіганта (зріст І.Карловича 208 см, вага 105 кг): у 2015 році - 2:1, у 2017 - 2:0.
 
Після зустрічі з І.Карловичем український тенісист прокоментував свої останні невдачі на кортах для http://xsport.ua : "Плече все ще дає про себе знати, до нових відчуттів ще потрібно пристосуватися. У багатьох матчах мені не  вистачало буквально пари м'ячів для позитивного результату. Складися ці розіграші інакше, ми б зараз говорили про відмінно проведене літо. Так, упевненістю зараз я похвалитися не можу. Але буду намагатися грати далі, нічого іншого мені не залишається. Якщо доведеться починати з нуля, буду починати з нуля".
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.