1506262253 atpizmirillya l9wrfz2v

 

Тенісист Ілля Марченко на хардових кортах Ізміра (Туреччина) з призовим фондом € 64,000 в поєдинку "челленджера" протягом однієї години п'ятнадцяти хвилин оформив фінальну перемогу 7:6 (2), 6:0.

24 вересня суперником вихованця тенісної школи Кам'янського (Дніпродзержинського) СК "Прометей" Іллі Марченка був француз Стефан Робер. Раніше тенісисти зустрічалися на корті один раз і також на "челленджері" в Туреччині. У 2009 році Ілля обіграв Стефана в чвертьфіналі турніру в Стамбулі (6:4, 7:6).

У кінцівці першого сету фінальної зустрічі "Izmir Cup" Марченку вдалося зробити перший брейк у матчі, але подати на партію українець не зумів. На тайбрейку гра пройшла під контролем нашого тенісиста, який не залишив шансів своєму суперникові в наступному сеті.

Відзначимо, що для Марченка це був перший фінал в цьому році. На шляху до трофею наш тенісист зупинив Марселя Ільхана (Туреччина), Сергія Стаховського (Україна), Садіо Думбія (Франція). А Олександр Нєдовєсов з Казахстану (програючи 6:3 після першого сету) не зміг дограти півфінальну зустріч, котра тривала всього 41 хвилину.

30-річний Ілля Марченко виграв свій перший титул на ATP Challenger в цьому сезоні і вже шостий за кар'єру. Українець програв по ходу турніру лише два сети і переміг третього сіяного Сергія Стаховського у другому колі. Перемога в Ізмірі принесла Іллі € 9,200 призових і 80 рейтингових очок. В оновленому рейтингу АТР він займає 222-у позицію (+65).

Цікаво, що І.Марченка вже четвертий сезон поспіль поповнює свою колекцію титулом ATP Challenger Tour: в 2014 році українець став переможцем в Брешії, в 2015 - в Монсі, а в 2016 - в Реканаті.

P.S. Сьогодні, 27 вересня, третя ракетка України вдало стартував в одиночному розряді "челленджера" "Open d'Orleans" в Орлеані (Франція). На твердому покритті в залі І.Марченка обіграв 6:3. 7:5 представника Боснії і Герцеговини Алдіна Cеткіча (АТР 174). Втративши один гейм на своїй подачі і виконавши три брейка, Марченко зміг записати до свого активу перший сет. У другій партії Ілля поступався 2:5, проте зумів виграти відразу п'ять геймів поспіль, щоб завершити матч на свою користь. Треба відзначити, що раніше суперники зустрічалися в 2014 році, коли Марченко обіграв Сеткіча в трьох сетах на корті в Ізмірі.

В 1/8 фіналу змагань нашого тенісиста чекає поєдинок з переможцем зустрічі П'єр-Юг Ербер - Фаб'єн Ребул.

Віктор Куленко.

джерело https://btu.org.ua