В урочищі Самишина балка 24 жовтня відбулася ще не дуже звична для жителів Кам`янського спортивна подія - другий кам’янський крос-дуатлон.

Дотепер слова триатлон та дуатлон викликають у містян здебільш нерозуміння, яке переходить у здивування, коли їм розповідають про цей динамічний вид спорту. Змагання на свіжому повітрі, що включають послідовно біговий, велосипедний та знову біговий етапи – це і є дуатлон. "Відмінність від триатлону в тому, що замість плавального етапу на відкритій воді учасники долають ще один біговий етап. Ця відмінність від триатлону неабияк подобається "чистим" велосипедистам, - адже пливти не треба, а побігати – це вони також залюбки", - пояснює організатор змагань Юрій Макогонов. От і в цих перегонах разом з триатлетами за медалі та призи від магазину спортивних товарів "Адреналін" змагалися в різних вікових категоріях і чимало велосипедистів. Так, Ангеліна Кузнєцова та Ілля Вусатий посіли перші місця в своїх категоріях серед "експертів".

Зазвичай більшість змагань з триатлону та дуатлону включають в себе шосейні велоперегони, але ігнорування прав велосипедистів на дорозі з боку водіїв та відсутність в нашому місті інфраструктури для тренувань і змагань на шосе не дозволяють в повній мірі розвиватися видам спорту, пов’язаним з шосейними велоперегонами. Тому триатлон у Кам’янському робить свої перші кроки у крос-кантрійному форматі: тренування і змагання проводяться на пересіченій місцевості, а саме у Самишиній балці.

Отже, про самі перегони. Учасники змагалися у вікових категоріях від 10 до 50 років на двох дистанціях - 6,86 км для "початківців" та 11,15 км для "експертів". І якщо для категорії "початківці" траса була з мінімальною кількістю технічних ділянок, то "експертам" було де перевірити здібності володіння своїм залізним конем. Так, один з найдосвідченіших кам’янських триатлетів Єгор Бескрилий на одній з технічних ділянок не впорався з велосипедом, впав і змушений був зійти з дистанції. Інші учасники, - з падіннями, запеклою боротьбою, - дехто з останніх сил, зібравши всю волю в кулак – таки дісталися фінішу. Доречі, наймолодший учасник перегонів Шведай Данило з результатом 32:49 посів 5 місце в категорії "початківці" хлопчики 10-12 років, а найстарший Віктор Таюнда переміг серед чоловіків до 50 років.

Переможці та призери нагороджені медалями, пам’ятними грамотами управління молоді та спорту Кам’янської міської ради та призами від магазину "Адреналін". Організатори змагань вдячні всім, хто прийняв участь у змаганнях, - бажаємо вам успіхів, міцного здоров’я та чекаємо в наступних стартах навесні. Також висловлюємо вдячність всім, хто допомагав в підготовці та проведенні змагань: Шпанько Олександр, Жданов Павло, Жданова Наталія, Білоус Ігор, Сокольніков Назар, Таюнда Віктор, Федчук Артем, Пхакадзе Алік, Шведай Євгеній. Особлива подяка спонсорам – IT-підприємству, яке виділило кошти на придбання фінішної арки, - яку нажаль отримали тільки перед стартом і вже не встигли встановити. Завдяки вам оформлення наших наступних змагань стане ще яскравішим.

"Як сказав наш уже постійний ді-джей – ведучий змагань Артем Федчук, – організаторам ще є куди рости і над чим працювати. Але найцінніше, - що хотілось би відмітити – в нас почала формуватися команда небайдужих людей, які прикладають багато зусиль, щоб триатлон розвивався в нашому місті. З такою командою ми здатні вирішити будь-які проблеми. Друзі, - велике всім вам ДЯКУЮ!", - прокоментував Ю.Макогонов.

 

ПРИЗЕРИ

 

ПОЧАТКІВЦІ

Хлопчики 10-12 років

1 – Бараннік Артем (28:02)
2 – Полонський Сергій (28:30)
3 – Доброгорський Давид (30:23)


Чоловіки до 50 років

1 – Таюнда Віктор (35.09)
2 – Федчук Артем (55:01)
3 – Дроворуб Данило (56:53)

Жінки

1 – Рева Альона (33:35)
2 – Вербицька Альона (34:15)

ЕКСПЕРИ

 

Дівчата

1 - Кузнєцова Ангеліна (49:45)

13-19 років

1 – Вусатий Ілля (41:08)
2 – Лазаренко Костянтин (49:22)

Чоловіки

1 – Кашуба Павло (42:12)
2 – Колодяжний Євген (44:00)
3 – Барсуков Олександр (50:33)


Фотоальбом  https://www.facebook.com/photo?fbid=4422194291202352&set=pcb.4422196101202171