Чемпіонат України з велотрекової програми пройшов з 13 по 15 серпня на ... шосе біля Білої Церкви.

Так як в приміщеннях через пандемію заборонено проводити такі масові змагання, то Федерація велоспорту України прийняла рішення всю програму підлаштовувати на шосейній трасі. Але з урахуванням прив'язки в кілометражах на треку.

За нагороди змагалися молодші юнаки і дівчата 2004/2005 і 2006/2007 року народження.

На старти виходили вихованці тренера Сергія Федоренка з Кам'янської ДЮСШ № 4 Ілля Вусатий (онук А.Ніколайчика), Марія Волочаєва і Ангеліна Кузнєцова, які виступали за програмою молодших велоспортсменів.

Програма була дуже насиченою. Спочатку відбувся гіт, в якому Волочаєва стала дев'ятою. В цей же день їхали і командну гонку. Наші дівчата скооперувалися зі своїми давніми напарницями з Рівненської області, сестрами Наталією та Вікою Дзьолось і програли другому місцю якісь соті секунди. На наступний день відбулася гонка-скретч на 19-кілолметровій дистанції. Кузнєцова посіла друге місце. А ось Волочаєва спіткала технічна невдача - зламався велосипед. Поки технічка надавала допомогу, час минув і вона фінішувала дванадцятою. І не будь пломки, Маша мала шанс увійти до призової трійки. В заключний день була проведена гонка темпо, по якій формувалися учасники гонки по колу (гонка з вибуттям). У останній гонці стартували 25 спортсменок і Марія Волочаєва показала третій результат.

20-23 серпня в Кременчуці відбудеться парна велогонка, і гонки з вибуванням та за очками, в яких приймуть участь наші спортсмени.