Один з найавторитетніших тренерів в українському велоспорті Євген Штермер третього травня помер за кермом власного автомобіля в Миколаєві.

Повертаючись з тренування, Штермерe стало погано, але він встиг загальмувати і зупинив автомобіль недалеко від супермаркету "Магеллан". Перехожі викликали швидку допомогу. Втім лікарі, які прибули на виклик, лише констатували смерть 76-річного чоловіка. Ймовірною причиною смерті називають серцевий напад. Євген Штермер за життя мав проблеми з серцем.

Штермер в останні роки життя працював в Миколаївській обласній школі вищої спортивної майстерності. Серед його вихованців близько півтора десятка учасників Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи, призерів і переможців інших престижних змагань. З першого травня 2015 року в нього займалася Яна Майданник, вихованка тренера Сергія Федоренка з Кам'янської ДЮСШ № 4.

За успіхи у своїй роботі тренер був нагороджений званнями "Заслужений тренер України" і "Заслужений працівник фізичної культури України", а також орденом "За заслуги".

На фото: Яна Майданник і Євген Штермер на велогонці в Кіровограді. 15.08.2015.