Дим ДМК 2018

У Кам’янському триває збір підписів проти наднормативних викидів Дніпровського металургійного комбінату (далі – ДМК). Збір підписів громадян під зверненням до керівництва країни було ініційовано організацією "Сила громади Кам’янського". До збору підписів долучилася громадська екологічна організація "Голос Природи" На думку керівництва "Голос Природи", щоб думку городян було почуто, необхідно зібрати не менше 3000 тисяч підписів.

Чим більше підписів, тим легше вимагати позитивних змін

У Кам’янському організація "Голос Природи" прийняла рішення підтримати ініціативу організації "Сила громади Кам’янського" зі збору підписів проти наднормативних викидів ДМК. На даний момент звернення до уряду підписало вже близько 1000 городян. "Голос Природи" планує довести кількість зібраних підписів до 3000. Підписи громадян є наочним аргументом того, що проблема забруднення повітря промисловими викидами в Кам’янському є актуальною. Щоб процес збору підписів проходив ефективніше, актив "Голос Природи" приступив до розробки інформаційних та демонстраційних матеріалів, які роз’яснюють вплив промислових викидівна здоров’я людини. Організації "Голос Природи" і "Сила громади Кам’янського" прийняли рішення повторити акції зі збору підписів у серпні і вересні.

"Наша організація має хороший досвід збору підписів, тому що в своїй діяльності ми завжди спиралася на підтримку городян. У минулому активісти "Голос Природи" від 3000 до 10 000 підписів громадян, які допомагали нам впливати на рішення влади в екологічній сфері", – розповів Євген Колішевський, виконавчий директор організації "Голос Природи".