11 грудня на 71-ому році пішов з життя тренер по велоспорту Анатолій Дмитрович Ніколайчик.

Анатолій Ніколайчик народився 5 вересня 1949 року. Сам Бог велів хлопцю займатися спортом. Будинок по вулиці Ленінградській, де жила сім'я Толі, знаходився прямо біля стадіону "Перемога". Улюбленою його розвагою був футбол. У секції тренер Борис Михайлович Ульянов запропонував хлопцеві грати на позиції воротаря. Благо зріст дозволяв. Але Толя відмовився, так як його завжди тягнуло до руху. Мріяв, коли виросте стане легкоатлетом. Тому футбол швидко пішов, і на першому плані у нього виявилася легка атлетика. Але через рік Ніколайчик кинув легку атлетику. І в 13 років зайнявся більш динамічним, швидкісним видом, велоспортом в СШ № 24, де тренером був Роговань. Незабаром А. Ніколайчик перейшов на "Прометей" до Віктора Виноградова. Після закінчення восьмого класу Анатолія перевели навчатися зі школи № 25 в школу № 9.

Спортивне визнання прийшло до 15-річного велогонщика, коли він вперше брав участь в змаганнях серед школярів. Тоді в Павлограді на чемпіонаті області Анатолій Ніколайчик став першим на дистанції 25 км. Результати у хлопця росли. Він став все більше і більше брати участь в різних гонках. У Обнінську на змаганнях по заводу "19" в командній гонці (з командою "Прометей") виконав норматив кандидата в майстри спорту на дистанції 50 км. У 1967 році Анатолій Дмитрович Ніколайчик доїхав до майстра спорту СРСР.

Після служби в армії (де він виступав у складі збірної Сумської області) в 1970 році Анатолій влаштувався працювати тренером-викладачем з велоспорту в ДЮСШ № 1, яка тоді перебувала на вул.Корчевского, 7. Після восьми років активної участі в велоперегонах він завершив свою кар'єру. Через два роки набрав групу школярів і почав тренувати їх в СШ № 37. У 1977 р Ніколайчик організував в СШ № 40 велосекцію. Незабаром пішли результати. У першому наборі виявилися, як потім покаже історія, найвідоміші спортсмени, члени збірної СРСР, чемпіони та призери різних змагань, майстри спорту міжнародного класу Ігор Штельмах і Михайло Чернов, майстер спорту, чемпіонка України серед школярок Світлана Бережна.

Анатолій Миколайчик паралельно і сам навчався в Кіровоградському педагогічному інституті (1973-1978 рр.).

З 1983 по 1988 А.Ніколайчик очолював збірну команду школярів області. Команда з 22 місця відразу пересунулася на восьме. За цей час збірна області була бронзовим призером, двічі чемпіоном України. Після того як М.Чернов став чемпіоном Спартакіади народів СРСР в 1984 році, його тренер А.Ніколайчик повинен був отримати звання Заслуженого тренера СРСР. Але в Києві йому просто сказали, що не можуть присвоїти через те, що той ... занадто молодий для заслуженого тренера (йому тоді було 35 років).

Анатолій Дмитрович Ніколайчик з 1988 по 2000 рік очолював ДЮСШ № 4. Його учень Сергій Федоренко зараз готує велоспортсменів в цій же спортшколі.