DSC 1701
 
 
У Кам'янському вже четвертий рік поспіль проводиться свято велоспорту - спортивно-масовий захід "Велодень". Велорух мав відбутися ще в другій декаді травня, але через несприятливі погодні умови його перенесли на 2 червня.
 
Перед початком велозаїзду до учасників і глядачів звернувся міський голова Кам'янського Андрій Білоусов. Він побажав, щоб всі отримали масу задоволення не тільки від змагань, а й від спілкування один з одним. Також мер подарував новенький велосипед 12-річній дівчинці Лізі, яка раніше звернулася до нього з таким проханням. Рівно о 12:00 майже півтори тисячі любителів їзди на "залізному коні", стартувавши з площі Калнишевського, рушили в путь. Проїхавши по проспекту Тараса Шевченка і повернувши на проспект Свободи, колона попрямувала на лівобережний міст. В районі лівобережної розвилки, велосипедисти розвернулися, і найперші майже через годину їзди знову фінішували біля міськвиконкому. 
 
DSC 1787
 
А за час їх відсутності спорткомітет міста і центр "Спорт для всіх" проводили велозмагання серед малюків. На 60-метровій ділянці перед входом до міськвиконкому змагалися діти на самокатах і велосипедах. Після того як фінішував останній учасник "Велодня", почалася церемонія нагородження дітей-призерів. У категорії до чотирьох років в гонках на самокатах перше і друге місця зайняли Тамерлан Яковчук і Корній Шинкаренко. Серед маленьких велосипедистів призерами стали Богдан Ярцев, Тарас Волощук, Ярослава Латишева. У віковій категорії від п'яти до семи років перше-третє місця відповідно зайняли Софія Кравченко, Поліна Волощук та Максим Добродій. Також подарунки отримав найменший учасник "Велодня" дворічний Артем Фролов і найстарший - Юрій Полівець.
 
Щоб глядачі не нудьгували, їх розважали гімнастки з ККФВ, а також спортсменки студії "Арт-фіт".
 
Родзинкою заходу стало нагородження учасників призами від центру "Спорт для всіх". Футболки та іграшки отримали учасники під номерами 386, 316, 262. Апофеозом закінчення свята став розіграш плазмового телевізора. На сцену, для того щоб допомогти меру витягувати з барабана талончики з номерами, запросили маленьку дівчинку, яка виграла приз найоригінальнішого костюма. "Янголятко" витягнула номер 519. Але господар талончика з таким номером так і не піднявся на сцену. Довелось процедуру повторити. Цього разу щасливим володарем суперпризу став кам'янчанин Дмитро Бондар. Йому і вручив мер міста телевізор.
 
DSC 1911
 
Дмитро, не дивлячись, що займається велосипедним спортом з 2010 року, вперше взяв участь у такому масштабному заході. "Якщо чесно, я вперше за п'ять років проведення "Велодня" взяв участь в міському велорусі. Коли реєструвався, то думав, що це для того, щоб знати загальну кількість учасників "Велодня". А після фінішу навіть вирішив поїхати додому. Але зупинили друзі, сказавши, що треба почекати результати розіграшу суперпризу. Я навіть не думав, що виграю телевізор", - сказав сяючий 33-річний працівник підприємства "Спецтехоснастка" Дмитро Бондар.
 
 
DSC 1943
 
Закриваючи захід, міський голова подякував усім причетним до сьогоднішнього спортивного свята. "Ми двічі на рік проводимо "Велодні". Крім користі для здоров'я - це ще й можливість особистим прикладом показати дітям наскільки важливий спорт і здоровий спосіб життя", - сказав Андрій Білоусов.