1111o63xfOE Q6I

Місто Кам'янське вражає своїми масовими спортивними фестивалями. Після нещодавно проведеного легкоатлетичного пробігу пам'яті Казимира Патер-Розумовського, сьогодні вже був проведений велодень, в якому прийняли участь понад дві тисячі любителів їзди на двоколісному металевому "коню". В наступному місяці нас чекає грандіозне свято стрітболу.

Фотоальбом https://vk.com/album84493189_232279419

А сьогдняшнє масштабне велосвято було організоване департаментом молоді та спорту міськради, центром "Спорт для всіх", молодіжною радою міста, активістами і волонтерами. Воно розпочалося на площі Калнишевського, де в дитячих парних заїздах змагалися діти віком від 2 до 11 років. Після нагородження переможців, присутніх привітав найтитулованіший велогонщик-професіонал нашого міста Сергій Гречин. Потім велосипедисти проїхалися колоною по вулиці Шевченка через Майдан Героїв і далі по Гімназичному проспекту піднялися на мостовий перехід через Дніпро. У лівобережній частині міста колона велосипедистів фінішувала в сквері за кінотеатром "Мир". Де за пропозицією міського голови було зроблене колективне фото. "Я хочу бути разом з городянами і знати, чим вони живуть. А також я отримую величезне задоволення беручи участь в таких масштабних заходах", - сказав Андрій Бєлоусов.

БелоусовDSC 0127

Потім розпочалась розважальна програма, в якій проводились ігри, конкурси, лотерея.

Перше місце, за згодою учасників конкурсу на найоригінальніший транспортний засіб, віддали маленькому Єгору.  Відзначився оригінальністю велосипед-тандем, у власника якого Олександра Коробкова на козирку кепки красувалося дзеркальце заднього виду. Як повідомив Олександр, його металевому другу вже майже 30 років.

ТандемpQoObJNH6kM

Наймолодшим учасником велопробігу виявився півторарічний Максим Дрозд, який мандрував в прикріпленому ззаду кріслі татового велосипеда.

Ребенокp6syVhHT2lE

Найстаршим став 69-річний Володимир Байрак.

ВетеранnWb2seSBX A

Був обраний кращий костюм, власником якого став учасник на ім'я Сергій. Оригінальністю відзначився Роман, у якого замість кепки на голові була прикріплена парасолька.

 40YX66Km3A

В конкурсі на рівновагу потрібно було якомога довше утриматися на велосипеді, тримаючи ноги на педалях. Переможцями стали Влада і Вадим. Далі організатори провели інтелектуальні конкурси: на знання запчастин і марок велосипедів. Велодень завершився конкурсом баніхоп і лотерейним розіграшем.

БанихипDSC 0613

Текст: Віктор КУЛЕНКО.