У Дніпрі з 21 по 23 травня пройшов обласний етап Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді із судномодельного спорту ("NS" - моделі до 600 мм і "M" - швидкісні радіокеровані моделі).

У змаганнях взяли участь 20 юних спортсменів з Дніпра, Павлограда, Нікополя, Широкого. Кам`янське представляли судномоделісти Будинку творчості дітей і юнацтва (вул. Звенигородська, 29), які і стали переможцями в загальнокомандному заліку.

 

Восьмикласниця Кам`янського НВК № 3 Ольга Анікіна виявилася єдиною дівчиною серед учасників гонок моделей суден. 16-річна Ольга стала першою в класі радіокерованих моделей. Її успіх не дивний, тому що змалку росла в сім`ї де цим видом спорту займалися її тато, майстер спорту України Сергій Володимирович Анікін і старша сестра Анна, яка є кандидаткою в майстри спорту. Весною 2015 року Оля з успіхом дебютувала на обласних змаганнях, повернувшись додому з "золотом" і "бронзою". В її активі є призові місця обласних і всеукраїнських змагань. І ось новий успіх.

Разом з Ольгою Анікіною змагалися і шестикласники ліцею № 13 Тимофій Півень, Максим Чупілко і Данило Буртовий. Всі являються вихованцями керівника судомодельного гуртка майстра спорту Віталія Миколайовича Якутовича. Для них цей успіх виявився неочікуваним, так як хлопці займаються в гуртку тільки перший рік.

Команда-переможниця готується прийняти участь в чемпіонаті України, який пройде 23-28 червня в місті Заліщики Тернопільської області.