"Мене звуть Скрябін Ростислав Євгенович. Я колишній спортсмен, а тепер суддя авто- та мотоспорту в Україні. Це моє звернення до російських спортсменів.

Зараз багато спортсменів із Росії скаржаться, що їм заборонено брати участь у міжнародних змаганнях. Як же так, адже спорт поза політикою.

Ще тиждень тому я теж так думав. І минулого сезону так думав, коли ми зустрічали вас тут, допомагали з переїздом кордонів, житлом і всім, з чим тільки могли допомогти. Пили разом чай і не ділили на своїх та чужих. Адже спорт поєднує людей. Спортсмени своєю силою, доблестю, характером та волею показують приклад. Перемогти – це не означає виграти у слабкого, перемога – це у змаганні з найсильнішими, у чесній боротьбі, показати свою перевагу. Спортсмени – лідери.

Але тепер ми маємо війну, війну Росії проти України. Тепер ми маємо інші цінності, і подібні розмови недоречні. До цього спорт завжди був для мене основним пріоритетом. Але зараз Росія нищить Україну. Гинуть наші чоловіки, жінки, наші діти. Гинуть наші спортсмени, з якими ще недавно ви виступали на одних змаганнях. Їх розстрілюють під тим самим прапором, під яким ви виступаєте.

Зараз той самий час, коли спортсмен може продемонструвати усьому світові свою чітку позицію, свою хоробрість та характер. Адже ви ніколи не пасували перед будь-якими випробуваннями! А якщо всі ваші доводи зводяться до того, що ви поза політикою, то нам нема про що з вами розмовляти.

Ми це все переживемо, ми здобудемо перемогу і будемо їй радіти. Ми й надалі продовжимо займатися своєю улюбленою справою. А ті з вас, хто зараз залишатиметься осторонь і "поза політикою", для нас просто перестануть бути спортсменами".