13 травня під керівництвом Кам'янського міського голови Андрія Білоусова відбулася робоча нарада з питання відновлення зруйнованого об'єкта міської інфраструктури - кінотеатру "Комсомолець", повідомляє  https://nashreporter.com/ru/obschestvo/v-kamenskom-umirayuschemu-kinoteatru-komsomolec-podaryat-novuyu-zhizn


"До мене не раз зверталися жителі з проханнями знайти можливість відновити "Комсомолець". Будівля знаходиться в центрі міста і його стан вкрай незадовільний. Так бути не повинно. Такі будівлі повинні стати окрасою міста, а не залишатися покинутими", - сказав мер.

 

 

З комунальної власності об'єкт передали в приватні руки ще на початку 2000-х років, тому у влади не було можливості привести його в порядок.

На нараду було запрошено нинішній власник будівлі Олександр Равіткін, який придбав його в 2016 році, і президент Фонду розвитку Кам'янського Олександр Іванов, який вів попередні переговори на предмет відновлення майнового комплексу "Кінотеатр "Комсомолець".

За словами власника, в зв'язку з світовою кризою раніше у нього не було можливості відновити будівлю.

"Під натиском міської влади з вимогою привести будівлю до ладу і завдяки їх активному сприянню, ми вже приступили до першого етапу реконструкції кінотеатру "Комсомолець". Всього їх буде три. Першочергове завдання - прибрати гори сміття і привести об'єкт до належного стану. Проект реконструкції пройшов експертизу і до вересня поточного року на місці зруйнованої будівлі буде сучасний торгово-розважальний комплекс. Також ми збережемо і відремонтуємо безпосередньо сам кінотеатр", - сказав Олександр Равіткін.

Відзначимо, що в минулому році за кошти державного бюджету було реконструйовано Центральний офіс ЦНАП, розташований навпроти кінотеатру. На прилеглій території побудували фонтан, дитячий майданчик, створили затишну зону відпочинку. Також в цьому районі по вулиці Глаголєва побудували гарний сквер. Після капітального ремонту багатостраждальний кінотеатр "Комсомолець" стане ще однією окрасою житлового масиву Черемушки.