optimized o5gz
 
Зробити головний сквер міста по проспекту Свободи красивим, сучасним і максимально комфортним для жителів, - таке завдання поставив Кам'янський міський голова Андрій Бєлоусов.
 
Як повідомили в департаменті житлово-комунального господарства та будівництва міської ради, вже розпочато перший етап реконструкції ділянки скверу від пам'ятника Прометей до Майдану Героїв. Триває благоустрій території, йдуть підготовчі роботи для укладання тротуарної плитки, якій планують замінити старі асфальтові алеї. Плитку покладуть і по всьому периметру цієї частини центрального скверу для катання на роликах і велосипедах.
 
 optimized tbhd
 
Також буде оновлено меморіальний стенд загиблих учасників АТО. Біля пам'ятного знака воїнам, загиблим в результаті бойових дій на Донбасі, будуть розміщені гранітні стели з прізвищами полеглих кам'янчан. На стелах з багатошарового скла розмістять фотографії загиблих. На Алеї також можна буде побачити фото з передової, зроблені відомим фотографом Дмитром Муравським.
 
Згідно з проектом, в сквері також планують встановити дитячі ігрові майданчики і спортивні тренажери. Ближче до пам'ятника Прометей буде розташована зона для тихого відпочинку, де люди старшого віку зможуть спілкуватися, читати і грати в настільні ігри. На місці, де колись був фонтан, планують встановити стильний і сучасний елемент декору, красиві лавочки, оформлять зону для фотографування з Wi-Fi покриттям - це буде місце відпочинку для молодих пар.
 
Відзначимо, що це лише перший етап реконструкції. Частина центрального скверу по проспекту Свободи від Майдану Героїв до площі Визволителів буде повністю реконструйована протягом наступних двох років.
 
Джерело http://sobitie.com.ua
 
 
P.S. Остання реконструкція цієї ділянки скверу була розпочата в 1974 році, коли проводилася посадка нових зелених насаджень.