У селі Суха Балка успішно завершився перший в історії регіону чемпіонат Дніпропетровської області з кайт-Флаїнгу.

З 6 по 16 серпня 57 спортсменів з різних міст і районів Дніпропетровської області боролися в п'яти вікових і восьми змагальних категоріях. Крім Сухої Балки, обласна першість проходила на декількох локаціях в Жовтих Водах, Нікополі, Вільногірську, Кривому Розі та Кам'янському.

Головним суддею змагань був Павло Шмулевич з Херсона, капітан Збірної України з кайт-Флаїнг, президент Української Асоціації повітряних зміїв, чемпіон світу-2018. До суддівської колегії першості області також увійшли Олена Компанієць, керівник Асоціації, чемпіонка світу-2018 з Херсона, і Антон Григор'єв зі Львова, співзасновник Асоціації, член збірної України з кайт-флаїнгу. Організаційну частину обласних змагань забезпечив віце-президент Асоціації, чемпіон світу-2018 Леонід Бройтман з Кам'янського.

Абсолютним чемпіоном Дніпропетровської області по кайт-флаїнгу в категорії "молодь" став Сергій Сулима з Кам'янського. Ще близько 10 осіб отримали чемпіонські звання і стали призерами в різних номінаціях. Вони продовжать боротьбу у фіналі республіканських змагань.


Чемпіонат області було об'єднано з окремими днями чемпіонату України, який відвідали збірні і чемпіони Київської, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської та Харківської областей. Національна першість триває як на Дніпропетровщині - в Дніпрі, Верхньодніпровську та Кам'янському, - так і на Миколаївщині. Фінал пройде в Херсоні, а головним суддею виступить майстер спорту Валерій Шаповалов з Кам'янського.

Відкритий Кубок Чемпіонів з кайт-флаїнгу пройде вже у вересні-жовтні за участю абсолютних чемпіонів України і зарубіжних кайт-флаєрів. Дати та місця проведення будуть повідомлені додатково.

ДОВІДКА:

Кайт - повітряний змій
Кайт-флаїнг - спорт, запуск і управління повітряним змієм
Кайт-флаєр - спортсмен, майстер кайт-флаїнгу

Про організацію

Українська Асоціація Повітряних Зміїв (УАПЗ) була заснована в серпні 2017 року організаторами і активними учасниками першого в історії України Міжнародного фестивалю повітряних зміїв Tryhutty IKF 2017.

УАПЗ - перша і єдина організація, яка представляє всю Україну на міжнародному рівні у сфері повітряних зміїв. В даний час в УАПЗ входять як місцеві клуби (команди), так і окремі кайт-флаєри з 16 регіонів України (Херсонський, Дніпропетровський, Львівський, Миколаївський, Кіровоградський, Одеський, Київський, Хмельницький, Запорізький, Вінницький , Івано-Франківський, Закарпатський, Харківський, Черкаський, АР Крим та міста Київ), зарубіжні українці і навіть іноземні майстри. УАПЗ є юридичною особою, має статус молодіжної громадської організації.

Мета УАПЗ - просування кайт-флаїнгу в Україні через спортивні змагання, конкурси, майстер-класи, розробку власних моделей повітряних зміїв, регіональні івенти і міжнародні фестивалі, а також презентація України на міжнародному рівні.

Павло Шмулевич - засновник і президент Української Асоціації Повітряних Зміїв, капітан збірної України з кайт-флаїнгу, чемпіон світу з кайт-флаїну-2018 (в категорії вітронадувних шоу-кайтів), володар Кубка світу з повітряних зміїв-2018 (в номінації плоских кайтів), засновник і організатор першого в Україні Tryhutty International Kite Festival 2017, фахівець з економіки туризму.

КОНТАКТИ АСОЦІАЦІЇ:
Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Тел.: (097) 196 42 26
Facebook: https://www.facebook.com/pg/UkrainianKites/

На фото: Леонід Бройтман, Сергій Сулима, Павло Шмулевич, Валерій Шаповалов.