Для жителів Кам'янського, які стежать за спортивними виступами баскетбольного і волейбольного клубів "Прометей", вже стала звичною арена однойменного спорткомплексу. Для прихильників інших видів спорту, які потрапили сюди вперше, та й для людей з інших міст, новий зал, трибуни, абсолютно нові майданчики, стали чимось на кшталт відкриття.

Вже на наступний день після завершення "Фіналу чотирьох" Кубка України з волейболу, в головному залі спорткомплексу "Прометей" пройшов відкритий чемпіонат Дніпропетровської області з черлідингу. Більше п'ятисот учасників і не менша кількість уболівальників з шести міст країни, гідно змогли оцінити місце проведення, а також рівень підготовки змагань. "Море емоцій. Організація на висоті. Чемпіонат краси і талантів. Спасибі всім, хто брав у цьому святі спорту участь" - такі епітети і подяки можна було почути майже на кожному кроці.

"Чемпіонат такого масштабу не вперше проходить в нашому місті. Але вперше ми його проводимо на новому майданчику. Хочу сказати слова подяки адміністрації спортивного комплексу "Прометей", міському голові Андрію Белоусову і його заступнику Костянтину Саусь за підтримку, яку вони постійно надають нашій федерації. На наш відкритий чемпіонат приїхали черлідери із Запоріжжя, Києва, Львова, Дніпропетровська, Павлограда. Відрадно, що вихованки Кам'янської школи черлідингу в минулому році виграли три Євроліги і незабаром будуть захищати честь міста на чемпіонаті Європи. Сподіваємося, що звання майстрів спорту України після чемпіонату Європи вони "перекують" на майстрів спорту міжнародного класу", - говорить Тетяна Залогіна, президент Дніпропетровської обласної федерації черліденгу.

Згідно з новими правилами тепер по п'ять кращих дуетів в кожному виді програми можуть отримувати право боротися за медалі чемпіонату континенту 2020 року з черлідингу. Таким чином, цього літа в італійській Вероні разом з дуетами з Росії, Словенії, Греції та Італії змагатиметься і українська пара Анастасія Холобко/Валерія Соловей, що представляють школу черлідингу СК "Прометей".

"У нинішньому році ми вперше змагаємося в спорткомплексі "Прометей". Шалено подобається зал, відчувається особлива атомосферу, я б сказала, надзвичайна аура. Все дуже круто. Чимось нагадує наші виступи на Євролізі", - прокоментувала майстер спорту України Анастасія Холобко.

До слів Анастасії приєдналася її подруга по команді, майстер спорту України Валерія Соловей. "У таких прекрасних умовах завжди хочеться тільки перемагати, показувати високі результати, - говорить В.Соловей. - Ми дуже зраділи коли дізналися, що поїдемо на чемпіонат Європи в Італії. Це дуже хороша новина. На змагання такого рівня дуже складно пробитися. Ми довго йшли до цієї мети. До виступів у Вероні ми готуємо дві програми: стару, і зовсім нову. Перед від'їздом вирішимо з якою будемо виступати".

Переважна кількість учасників чемпіонату Дніпропетровщини природно було з Кам'янського. "Кам'янське представлено на цьому чемпіонаті майже двома сотнями спортсменів різних вікових груп. Нинішні змагання є етапом формування збірної нашого міста для участі в чемпіонаті країни, який пройде в першій декаді березня в Харкові. Крім вищевказаних Анастасії Холобко і Валерії Соловей в італійську Верону в липні поїдуть їх подруги по команді "Прометей" Ярослава Богиня і Софія Гончарова. Сподіваємося на успіх спортсменок", - пояснила Олена Козинець, старший тренер Кам'янської федерації черлідингу, тренер школи черлідінгу "Прометей".

Під час урочистого відкриття чемпіонату Дніпропетровщини учасників, суддів, уболівальників привітав начальник управління молоді та спорту Кам'янського міськради Едуард Коряк.

Після привітання, Тетяна Залогіна вручення посвідчень спортсменам, які виконали нормативи першого-другого розрядів та кандидатів в майстри спорту. Подарунки отримали також три іменинниці. Завершилася офіційна частина нагородженням команд-призерів ранкової частини чемпіонату області. Родзинкою став момент, коли з висоти на поле посипалися сотні різнокольорових повітряних кульок, які лежали в сітці під стелею залу.

Змагання завершилися пізно ввечері. На рахунку команд з Кам'янського 41 медаль (21 золота, 11 срібних, 9 бронзових).

ФОТОАЛЬБОМ https://www.facebook.com/profile.php?id=100004468564444&lst=100004468564444%3A100004468564444%3A1581934368&sk=photos