Стадион ПобедаDSC 0127

 

Уже в наступному році у Дніпродзержинську стартує кардинальна реконструкція стадіону «Перемога» і прилеглих спортивних споруд. Про це йшлося у ході виїзної наради на стадіоні, яку провів 18 квітня міський голова Андрій Білоусов. У нараді також взяли участь заступник міського голови з житлово-комунальних питань Олександр Масленков, радники міського голови Юрій Бєлобородов і Руслан Бондаренко, директор спортивного комбінату «Прометей» Володимир Бабенко, лідер профспілкової організації «Металургів» ДМК Олег Нагорний і генеральний директор футбольного клубу «Сталь» Юрій Лебедєв.

Победа

Як розповів Юрій Бєлобородов, у даний час розпочинається робота над проектом реконструкції. Планується нанести на футбольне поле штучне покриття, встановити трибуни на 12 тисяч глядачів, відновити зовнішнє освітлення і повністю привести стадіон у відповідність до вимог ФІФА – з табло, місцями для відеозйомки та операторським пультом. Також передбачається капітальний ремонт прилеглих будівель і споруд та відновлення запасного футбольного поля. Орієнтовна вартість усієї реконструкції – близько 120 мільйонів гривень. Міський голова зазначив, що буде залучати різні джерела фінансування – за рахунок місцевого, обласного та державних бюджетів, тому дав вказівку Юрію Бєлобородову завершити проект уже до листопада, щоб можна було представити його для внесення до Державного бюджету України на 2017 рік.

«Сьогодні за сприяння міської влади ремонтується Палац тенісу і відновлюється елінг на Дніпробуді, за рахунок власних коштів ведеться поточний ремонт будівель спорткомплексу. Звичайно, місту потрібен стадіон, і ми вдячні міському голові Андрію Білоусову за таку пильну увагу до розвитку спорту в Дніпродзержинську», – сказав директор СК «Прометей» Володимир Бабенко.

«Ми дуже зацікавлені у відродженні «Перемоги», адже у нас є і юнацькі команди, і дитяча школа футболу, які зможуть тут і грати, і тренуватися. Знаєте, є хороша істина – стадіонів багато не буває, тому ми готові всіляко сприяти реконструкції. Особисто у мене – чималий досвід створення стадіонів європейського рівня, і я готовий ним поділитися», – зазначив генеральний директор ФК «Сталь» Юрій Лебедєв.

«Трудовий колектив Дніпровського металургійного комбінату також зацікавлений у відновленні «Перемоги». Усі добре пам'ятають масові свята, ті ж Дні металурга на цьому стадіоні, і ми хочемо відродити цю добру традицію. Крім того, після реконструкції стадіон «Металург» стане суто футбольним, на ньому не можна буде проводити змагання, наприклад, з легкої атлетики, а на відновленій «Перемозі» металурги зможуть не тільки тренуватися, але й проводити турніри. Упевнений, що цей стадіон стане місцем масового спорту і відпочинку всіх дніпродзержинців», – вважає Олег Нагорний.

«Я вважаю, що Дніпродзержинську потрібен сучасний стадіон – і для масового спорту, і для престижних турнірів найвищого рівня, і для проведення масових заходів та народних гулянь. Прийнято вважати: якщо в місті є такий стадіон – то це місто, а не селище або село! Тому вже восени будемо представляти проект на експертизу і вирішувати питання фінансування, а вже в наступному році почнемо поетапну реконструкцію «Перемоги», – підбив підсумки наради Андрій Білоусов.

Джерело http://dndz.gov.ua