Вже за традицією в середині грудня (14-15) в нашому місті відбувся традиційний, двадцять третій за рахунком відкритий важкоатлетичний турнір "Богатирі Придніпров'я", в якому взяли участь 62 спортсмени з десяти команд Дніпропетровщини.

Змагання пройшли на базі фізкультурного коледжу в залі важкої атлетики імені олімпійського чемпіона Султана Рахманова. Цей комплекс був реконструйований і введений в експлуатацію два роки тому з ініціативи та завдяки зусиллям директора ККФВ В.І.Чібісова. Віктор Іванович в далекі 60-і роки навчався в коледжі разом з Рахманова. У нинішньому році турнір був присвячений перемогам олімпійського чемпіона, соратника С. Рахманова по збірній України і СРСР, олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона і призера Європи і світу Юрія Зайцева. Наше місто представляли спортсмени фізкультурного коледжу і ДЮСШ № 2. І треба сказати, що виступили вони досить успішно. Як повідомив тренер Олексій Юхимович Петеримов, на їхньому рахунку шість призових місць (чотири перших і два третіх).

 

 

Особливо відзначилися майстри спорту Тетяна Мачула і Антон Петеримов (на знімках), що стали переможцями у своїх вікових групах та визнані кращим атлетами турніру. Причому Антону вдалося це зробити третій рік поспіль. Слід зазначити гарний виступ Дарини Маринець та Гліба Котенко, які теж перемогли, але в молодших вікових групах. Вперше бронзовими призерами турніру стали Юлія Палат і Дем'ян Андрієнко (обидва виступали в середній віковій групі). Готували спортсменів до змагань тренери Олексій і Василь Петеримови.