НАГРАЖДЕНИЕ 67
 
 
У Харкові на базі СК "Локомотив" з 5 по 9 лютого проходив чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до сімнадцяти років (2002 р.н. і молодше). Паралельно проводився чемпіонат України серед спортсменів ДЮСШ, ДЮСШОР і УОР до вісімнадцяти років (2001 р.н. і молодше).
 
У змаганнях взяли участь близько трьохсот атлетів з тридцяти двох команд. За повідомленням тренера Олексія Юхимовича Петеримова, Кам'янське представляли кандидати в майстри спорту Ерік Потапов (ДЮСШ № 2), Антон Петеримов (ККФВ-ДЮСШ № 2) і Микита Сергієнко (СК "Дніпровець").
 
"Так склалося, що у ваговій категорії до 67 кг (саме в ній змагалися А.Петеримов і Е.Потапов) заявилося найбільша кількість учасників - 39 спортменів, - розповідає А.Е.Петеримов. - Суддівській колегії довелося, відповідно до вимог правил, розбивати цю категорію на три групи - "А", "Б" і "В". З заявленими кращими сумами наші спортсмени потрапили в групу "А", яка стартувала останньою. А як показує практика, найчастіше саме спортсмени цієї групи борються за призові місця і медалі.
 
Ерік Потапов стартував в ривку з 90 кг. На жаль два наступних підходи до 95 і 98 кг були невдалими. Антон Петеримов почав з ваги в 100 кг. Потім впевнено зафіксував 105 і 108 кг. У поштовху Е. Потапов піднімає 110, потім 115 кг, що дало в сумі 205 кг. З ваги в 123 кг стартує А.Петеримов, і штанга слухняно завмирає над головою. Вже є перше місце в чемпіонаті серед сімнадцятирічних. У другому підході Антон впевнено штовхає 128 кг. Залишився ще один підхід і можливість вирішити дуже важливе завдання для кожного спортсмена - виконати норматив майстра спорту. Для цього тренери замовляють вагу 132 кг. Стрункий і найвищий в своїй категорії, з прекрасно розвиненою мускулатурою, Антон зосереджено підходить до важкого снаряду. Ще раз подумки прокручує рух. Бере штангу на груди і потужно виштовхує її на прямі руки над головою. Судді одноголосно зараховують вага. Всі шість підходів виконані бездоганно точно! У залі звучать бурхливі оплески".
 
ХАРЬКОВ АНТОН СТАРТ 132
  
Виконано всі задумки тренерів і спортсмена. В "кишені" у Антона Петеримова шість медалей (4 золотих і 2 срібних), титул переможця в чемпіонаті України до сімнадцяти років, норматив майстра спорту (двадцять дев'ятий майстер спорту підготовлений Олексієм Юхимовичем Петеримовим і десятий - Василем Олексійовичем Петеримовим). Плюс встановлені шість рекордів області: 105 і 108 в ривку, 128 і 132 у поштовху, 231, 236 і 240 кг у сумі двоборства у ваговій категорії до 67 кг. У номінації чемпіонату серед спортсменів ДЮСШ та ДЮСШОР (до вісімнадцяти років) Антон став другим, програвши чемпіону всього один кілограм в сумі. Зате він підняв найважчу штангу вагою в 132 кг, випередивши свого суперника майстри спорту, члена збірної України з Харкова Олександра Лавриненко на один кілограм.
 
ХАРЬКОВ СЕРГИЕНКО НА ГРУДИ 115
 
На наступний день у ваговій категорії до 73 кг прекрасно виступив Микита Сергієнко. Успішно спрацювавши, як і Антон, на всі шість підходів, він став шостим в програмі чемпіонату України серед юнаків до сімнадцяти років.