Під час відкриття чемпіонату Дніпропетровської області з важкої атлетики серед спортсменів 2005 року народження і молодше 7 квітня 2018
 
 
Минулої суботи  у культурно-спортивному комплексі "Дніпровець" пройшла першість області з важкої атлетики, в якій боротьбу вели 47 юнаків та дівчат 2005 року народження і молодше з Дніпра, Софіївки, Маломихайлівки, Кривого Рогу. Кам`янське представляли шість штангістів.
 
Організаторами регіональних змагань, які були присвячені 129-й річниці заснування ПАТ "Дніпровський меткомбінат", є управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації, Федерації важкої атлетики Дніпропетровської області та міста Кам'янське.
 
За повідомленням головного судді турніру Заслуженого тренере України Сергія Петеримова, змагання такого рівня в КСЦ "Дніпровець" з різних причин не проводилися дуже давно. Але як сказав його директор Едуард Коряк, "діло зрушилося з мертвої точки". "Тепер ми за ініціативою міської федерації важкої атлетики, президентом якої являється Руслан Шкода, будемо проводити тут різні важкоатлетичні турніри", - говорить Е.Коряк.
 
Відкриваючи турнір, голова профспілки "Металургів" Олег Нагорний побажав спортсменам показати високі результати, а рідному підприємству процвітання. "Профспілка "Металургів" одним з пріоритетів своєї діяльності вважає підтримку розвитку спорту не тільки на комбінаті, а і у місті. Особливо ми акцентуєм на дитячому спорті", - пояснив О.Нагорний.  
 
Заслужений майстер спорту, чемпіон Олімпійськиї Ігор в Монреалі, почесний президент Дніпропетровської обласної федерації важкої атлетики  Юрій Костянтинович Зайцев подякував керівництву металургійного комбінату за підтримку розвитку цього виду спорту. "Кам`янське має давні традиції в підготовці висококваліфікованих важкоатлетів, які піднімалися на найвищі сходинки п'єдесталу пошани. І дуже багато їх було виховано саме в цьому спортивному залі. Можливо серед сьогодняшних штангістів незабаром ми побачимо чемпіонів світу, Європи і Олімпійських Ігор. Тому такі змагання дуже потрібні. Найголовніше, щоб тренер дав правильне навантаження спортсмену. Я, як олімпійський чемпіон, вважаю своїм обов'язком відвідувати будь-які спортивні змагання куди мене запрошують, пропагуючи здоровий спосіб життя", - сказав він.
 
За підсумками регіональних змагань четверо кам'янчан піднялися на п'єдестал пошани. Кращого результату вдалося домогтися представнику КСЦ "Дніпровець" Євгену Шкоді. Набрана сума двоборства 90 кг дозволила хлопцю стати переможцем першості області. У трійку призерів також потрапив ще один представник "Дніпровця". Віктор Безцінний. Результат завоював бронзову медаль. Трохи не дотягнув до призової трійки Данило Гнєдов, з сумою двоборства 65 кг він - четвертий. Всі троє є вихованцями Заслуженого тренера України Сергія Петерімова.
 
Ще дві медалі (срібна і бронзова) Кам`янському принесли Микита Чічов і Дмитро Данильчук, вихованці тренера ДЮСШ № 2 Олександра Загриценко. 
 
Крім завойованих нагород переможцям всіх вагових категорій серед юнаків і дівчат були вручені пам'ятні подарунки, які надала профспілка "Металургів".
 
Нагородження
 
Переможці цих змагань будуть представляти Дніпропетровщину 12-13 квітня в Славутичі на першості України.
 
  DSC1608
 
ПРИЗЕРИ (сума двоборства)
 
32 кг
 
ХЛОПЦІ
 
1 - Вербинець Денис (Софіївка) 57 кг
2 - Кожемята Микола (Кривий Ріг) 52 кг
3 - Гончаров Ринат (Кривий Ріг) 50 кг
 
34 кг
 
1 - Годєв Макар (Кривий Ріг) 56 кг
2 - Пиріг Ярослав (Кривий Ріг) 50 кг
3 - Григор'єв Євген (Софіївка) 41 кг
 
38 кг
 
1 - Коцюба Владислав (Кривий Ріг)  63 кг
2 - ??? (Кривий Ріг) 48 кг
3 - Данильчук Дмитро (Кам'янське) 45 кг
 
41 кг
 
1 - Шкода Євген (Кам'янське) 90 кг
2 - Гармаш Руслан (Маломихайлівка) 88 кг
3 - Грінченка Сергій (Кривий Ріг) 73 кг
 
45 кг
 
1 - Ковтун Іван (Кривий Ріг) 103 кг
2 - Щербатюк Олександр (Кривий Ріг) 103 кг
3 - Безцінний Віктор (Кам'янське) 77 кг
 
 
50 кг
 
1 - Зімін Павло (Кривий Ріг)
2 - Грищенков Святослав (Кривий Ріг) 40 кг
 
56 кг
 
1 - Маринін Павло (Кривий Ріг) 112 кг
2 - Чічов Микита (Кам'янське)  110 кг
3 - Врівненко Ілля (Дніпро) 67 кг
 
 
62 кг
 
1 - Гіберлаєв Костянтин (Кривий Ріг) 71 кг
 
 
+62 кг
 
1 - Дмитренко Владислав (Кривий Ріг) 70 кг
2 - Ажігонян Тимур (Кривий Ріг) 52 кг
 
 
ДІВЧАТА
 
32 кг
 
1 - Короневська Олександра (Кривий Ріг) 52 кг
 
40 кг
 
1 - Мартиненко Кіра (Софіївка) 47 кг
 
48 кг
 
1 - Мариненко Олена (Дніпро) 80 кг
2 - Розенкова Ніка (Кривий Ріг) 59 кг
 
53 кг 
 
1 - Круглик Анастасія (Софіївка) 72 кг
 
58 кг 
 
1 - Пономаренко Руслана (Кривий Ріг) 75 кг
 
+58 кг
 
1 - Рудика Ельвіра (Дніпро) 80 кг
2 - Бородай Світлана (Кривий Ріг) 52 кг
 
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.