000007

 

Нещодавно у спортивному клубі "Локомотив" міста Коломия відбулися поспіль три чемпіонати України з пауерліфтингу, де спортсмени з Камянського завоювали 22 медалі.

Атлети нашої країни, серед яких були і представники Дніпропетровської області, змагалися в екіпіровці та без неї в триборстві й жимі лежачи.

Кам’янське на цих змаганнях було представлено великою кількістю спортсменів з ДЮСШ №2. Нагадаємо, що у 2023 році відділення пауерліфтингу цієї дитячо-юнацької спортивної школи увійшло в топ-10 кращих в Україні. Тому не дивно, що вихованці Валентина Малікова, Григорія Степанченко та Іллі Марея, що тренують спортсменів на базі спортивних клубів "Power" і "Tandem", і цього разу привезли велику кількість нагород як у особистому, так і в командному заліках. Всього кам’янчани вибороли 22 нагороди різного ґатунку. Ще три рази наші атлети піднімалися на п’єдестал за підсумками абсолютного заліку. Гарні результати стали запорукою успіху і в командних підсумках. Завдяки спортсменам з Кам’янського Дніпропетровщина п’ять разів виявлялася найсильнішою серед усіх областей країни.

Найкращий результат серед усіх кам’янчан продемонстрували Тетяна Музиченко, Віра Попруга та Домініка Атаєва (всі – вихованки В.Малікова). За повідомленням Віталія Попруги, зіркове тріо минулого року виборювали чимало медалей чемпіонатів світу, Європи та України. Тому команда спортсменок небезпідставно очікувала на подібне і цьогоріч. Але дуже часто новий сезон – це не завжди стабільність. Різні вікові групи, вагові категорії, фізичні й психологічні кондиції, дрібні травми та інші чинники не раз ставали перепоною для спортсменів на шляху до п’єдесталу. Проте сила духу атлета як раз і загартовується під впливом всіляких негараздів. І наші дівчата вчергове продемонстрували, що вони вміють тримати удари.

 

 

000001

 

Майстер спорту Т.Музиченко у 2024 році подорослішала, тому перейшла в нову вікову групу – юніорки. Тим не менш, нашій красуні все одно вдалося стати найкращою за підсумками чемпіонату України з пауерліфтингу. Як у окремих вправах (присідання зі штангою на плечах – 140 кг; жим штанги лежачи на горизонтальній лаві – 75 кг; тяга штанги – 130 кг), так і за сумою триборства – 345 кг, Тетяна Музиченко посіла перше місце. Виборола вона нагороди і в чемпіонатах з класичного жиму лежачи (друге місце, результат – 62,5 кг) та жиму лежачи (третє місце, результат – 72 кг). Всього ж у Кам’янське спортсменка привезла шість медалей, чотири з яких золоті!

Віра Попруга підтвердила свій клас в двох чемпіонатах з жиму штанги лежачи у "класиці" та екіпіровці. Протягом року спортсменка готувалася лише до цієї вправи, тому Чемпіонат України з триборства пропускала. І це дало свої результати. Вперше на офіційних змаганнях кам’янчанка у третьому підході зуміла пожати рекордну для себе вагу штанги – 95 кг, ставши першою у ваговій категорії понад 84 кг. На тренуваннях цей результат вже підкорювався, проте на чемпіонаті України – ні. Трохи заставила Віра понервувати тренерський корпус та вболівальників у змаганнях в екіпіровці, які для дівчини були дебютними. Шукаючи кращу техніку виконання, перші дві спроби виявилися невдалими. Проте третій підхід був чемпіонським. Підкорилася вага 110 кг, а чергова золота нагорода покладена в велику медальну скарбничку титулованої спортсменки.

У віковій групі "дівчата" виступала юна Домініка Атаєва. Два перших місця було досягнуті у чемпіонатах з жиму штанги лежачи. Змагаючись у ваговій категорії до 69 кг, Атаєва була першою і у змаганнях з екіпіровкою (результат – 97 кг), і у змаганнях без екіпіровки – 75 кг. Гарним оціночним показником, що дозволяє співвіднести особисту вагу спортсмена й зафіксований ним результат, є абсолютний залік, куди потрапляють найпотужніші атлети. І кам’янчанка потрапила до цього заліку, посівши два третіх місця. Трохи не підфартило Д.Атаєвій у змаганнях з триборства. За оцінками суддів всі три підходи у присіді попри взяту вагу були хибними. Домініка, як-то кажуть, вхопила "баранку", тобто зафіксувала нульовий результат. Тому в подальшому могла боротися лише за "малі" нагороди – медалі в окремих видах триборства. Не дивлячись на негатив, дівчина все ж впоралася з емоціями, виборовши для Кам’янського два "срібла" у жимі штанги (результат – 92 кг) та становій тязі штанги (130 кг). Завдяки Атаєвій у Кам’янське приїхали ще два командних кубка.

Марія Іваницька – це ще одна зірочка з Кам’янського. Вихованка Григорія Степанченко виступала у чемпіонаті України з класичного жиму лежачи (вагова категорія до 52 кг). Зафіксувавши вагу 60 кг, вона стала другою у змаганнях серед дівчат.

Потужні результати кам’янчанок Атаєвої та Іваницької (вікова група – дівчата), а також юніорок Музиченко, Попруги і чемпіонки у вазі 63 кг Орини Боровкової з Дніпра (результат – 80 кг), продемонстровані в чемпіонаті України з класичного жиму штанги лежачи, дозволили представницям Дніпропетровщини отримати відповідно срібний та золотий командні кубки.

Брали участь у чемпіонатах України й інші вихованці ДЮСШ №2. У віковій групі юнаки чемпіонату з класичного жиму штанги виступив Владислав Бояринов. У ваговій категорії до 105 кг наш спортсмен зумів пожати вагу 112 кг. Майже таку ж вагу, а саме 110 кг, судді зафіксували у іншого кам’янчанина – Єгора Віблого. Атлет виступав серед юніорів і у ваговій категорій до 66 кг. І хоча велика конкуренція не дозволила нашим хлопцям дібратися до призової трійки, їхній гарний настрій на боротьбу, неперевершена завзятість й жага до перемоги, яку продемонстрували вихованці Іллі Марея, дозволяють з перспективою слідкувати за виступами цих спортсменів. А ось кому вдалося пробитися на п’єдестал, так це Івану Біліченку. Він виступав у ваговій категорії до 66 кг серед юнаків у чемпіонаті країни з класичного жиму штанги лежачи. Результат 117 кг, який зафіксували судді турніру, виявився "бронзовим".

Прекрасно виступили на чемпіонаті країни з класичного жиму штанги лежачи і наші ветерани. Чотири чемпіонства вибороли жінки. Карине Роман (тр. В.Маліков) з результатом 57,5 кг стала кращою в України у віковій групі М1 (до 69 кг). Зафіксована вага у 60 кг на штанзі Альони Малишевої (тр. Г.Степанченко), що виступала у ваговій категорії до 63 кг цієї ж вікової групи, принесла ще одне перше місце Кам’янському. Оксана Радченко та Світлана Жадан (тр. Г.Степанченко), які відповідно виступили у вікових групах М2 і М3, взяли по "золоту" завдяки результатам 35 кг (в/к 69 кг) та 42,5 кг (в/к 52 кг). Також синхронно виступили і чоловіки, що боролися у віковій групі М1. Срібними призерами стали Григорій Степанченко (в/к 74 кг) результат – 120 кг; Андрій Петров (66 кг) результат – 90 кг; Дмитро Рудницький (105 кг) результат – 162,5 кг і Андрій Матвійчук (понад 120 кг) результат – 205 кг. Результати серед чоловіків та жінок дозволили їх тренеру Григорію Степанченко підняти над головою золоті командні кубки в усіх вікових групах, де брали участь кам’янчани.

Add a comment

00005

 

Приємна новина надійшла з Коломиї (Івано-Франківська область), де з 18 лютого по 1 березня відбулися три поспіль чемпіонати України з пауерліфтингу. За підсумками 2023 року Кам’янська дитячо-юнацька школа №2 увійшла у топ-10 кращих відділень країни з пауерліфтингу.

Про це повідомив голова Кам’янської федерації пауерліфтингу, тренер ДЮСШ №2 Валентин Маліков, якому на церемонії відкриття організатори вручили відповідну відзнаку.

Нагадаємо, що в минулому році вихованки В.Малікова – Тетяна Музиченко, Віра Попруга та Домініка Атаєва – вибороли велику кількість медалей чемпіонатів світу, Європи та України. Окрім гарних результатів на всеукраїнській та міжнародних аренах, що принесли Кам’янському велику кількість залікових очок, одній із спортсменок, а саме Т.Музиченко,на цих змаганнях вдалося виконати норматив майстра спорту України.

Окрім Валентина Малікова, який виховує атлетів високого рівня на базі спортклубу "Power", спортивними наставниками у дитячо-юнацькій школі також є Ілля Марей("Power") та Григорій Степанченко ("Tandem"). Кожен з цих тренерів також має гарні результати своїх вихованців, що і підтверджує нагорода про визнання сили кам’янської школи пауерліфтингу.

Для довідки: змагання з пауерліфтингу відбуваються у різних вікових групах та вагових категоріях. Чемпіонати світу, Європи та України окремо проводяться з триборства та жиму штанги лежачи відповідно з пауерліфтингу, в якому використовується спеціальна екіпіровка, та з класичного пауерліфтингу, де атлети демонструють силу своїх можливостей без екіпіровки. До триборства входять вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві й тяга штанги, які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена.

Автор В.Попруга.

Add a comment

417457428 13934067063 8435150973857241671 n

 

 

У Коломиї на базі СК "Локомотив", з 24 по 28 лютого проходив Чемпіонат України з пауерліфтингу та класичного жиму штанги лежачи серед всіх вікових та вагових категорій. Спортсмен кам’янського "Інваспорту", майстер спорту Андрій Петров змагався з досвідченими ліфтерами вікової категорії 40+. Вихованець тренера Григорія Степанченка посів друге місце у класичному жимі штанги лежачи. Наш земляк вів напружену боротьбу у ваговій категорії до 66 кг.

 

 

 

 

Add a comment

4444444444444444444444444444444444444444411489175 853965550067759 3674462396246291162 n

 

В Кам`янському спортивному клубі "Power" пройшов Кубок міста з пауерліфтингу в класичному жимі лежачи.

За звання найсильніших суперечку вели представники спортивних клубів "Тандем", "Рим", СК "Power", ДЮСШ №2 та Дніпропетровської обласної федерації пауерліфтингу (ДОФП). За підсумками змагань, Кубок міста серед жінок вибороли господарі, команда "Power" (у чоловіків вона друга), а серед чоловіків - команда "Тандем". Треті місця дісталися жінкам із ДОФП та чоловікам-"римлянам". Вихованці тренерів Іллі Марея і Владислава Малікова із ДЮСШ№2 показали непогані результати, посівши шість перших та два других місця.

ПРИЗЕРИ ДЮСШ № 2

ПЕРШЕ МІСЦЕ

49 кг – Ріпка Євген (тр. І.Марей) 50 кг
83 кг – Хрипко Владислав (тр. В.Маліков) 97,5 кг
93 кг – Бояринов Владислав (тр. І.Марей) 107,5 кг
52 кг – Музиченко Тетяна (тр. В.Маліков) 67,5 кг
69 кг – Атаєва Домініка (тр. В.Маліков) 72,5 кг
84+кг – Попруга Віра (тр. В.Маліков) 77,5 кг

ДРУГЕ МІСЦЕ

63 кг – Шпачинська Анастасія (тр. І.Марей) 57,5 кг
66 кг – Віблий Єгор (тр. І.Марей) 115 кг

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=853964690067845&set=pcb.853966853400962

Add a comment

444555554404596718 Музиченко

 

Наказом міністра спорту України № 6655 від 25 жовтня 2023 року, Тетяні Музиченко присвоєно звання майстрині спорту з пауерліфтингу.

Посвідчення № 5584, вихованка тренера Валентина Малікова з Кам`янської ДЮСШ № 2 отримала за визначні успіхи. Нагадаємо, спортсменка в 2023 році стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу в Данії та віце-чемпіокою світу в Румінії.

Add a comment