В Коломиї (Івано-Франківська область) З 21 по 25 травня проходив чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед чоловіків. Дані змагання завершували цикл турнірів серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, студентів і дорослих, що тривали майже два тижні. Вдало виступив на цьому чемпіонаті спортсмен з Кам'янського Руслан Роман.

На чемпіонат країни серед чоловіків, в якому взяли участь 96 атлетів з 18 областей (Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кропивницької, Луганської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонській, Хмельницької, Чернівецької) та міста Києва, кандидат в майстри спорту Руслан Роман відправився разом зі своїм тренером Валентином Маліковим. Тривала підготовка до найважливішого турніру, а також пік спортивної форми кам`янчанина, припали якраз на період проведення відповідального старту.

За підсумками трьох дисциплін - присідання зі штангою, жим штанги лежачи та станова тяга штанги Р.Роман набрав суму 700 кг, що дозволило подолати планку нормативу "Майстер спорту України". Міг наш атлет стрибнути і вище голови в боротьбі з 18-ма пауерліфтерами з 13 українських міст. Для завоювання "малої" бронзової медалі після закінчення третьої спроби в жимі лежачи, від суддів необхідно було отримати мінімум два "так". На жаль, лише один рефері з трьох зафіксував вагу 185 кг як правильно підняту.

Спортсменів, які пробилися до складу збірної України, тепер очікують міжнародні старти.