У Коломиї завершився чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед юніорок. В Івано-Франківській області Кам'янське представляли Іуліанія Самборська і Ольга Скалецька.

Виступ двох вихованок тренера ДЮСШ № 2 Григорія Степанченко на чемпіонаті країни серед юніорок, який проходив з 15 по 19 травня в місцевому спорткомплексі "Локомотив", вийшов дуже успішним. На двох Іуліанія Самборська і Ольга Скалецька зуміли завоювати сім медалей з восьми можливих! Крім цього у майстрині спорту Ольги Скалецької був шанс оновити рекорд України. Однак результату спортсменки в присіданні зі штангою (130 кг) до рекордного не вистачило всього 5 кг. В цілому ж, її виступ в цій дисципліні став чемпіонським - завойована "мала" золота медаль. Ще одну "малу" нагороду, на цей раз срібну, кам'янчанка завоювала в жимі штанги лежачи (результат - 67,5 кг). Трохи не пощастило в становій тязі, де за підсумками трьох підходів до снаряда Скалецька зупинилася за крок від медалі. За підсумками всіх виступів (в трьох дисциплінах) Ольга зуміла піднятися на другу сходинку п'єдесталу, фінішувавши з результатом 330 кг і "великою" срібною медаллю.

З чотирма нагородами додому повернулася і Іуліанія Самборська, яка виступала в найлегшій ваговій категорії до 43 кг. Всі три її кращі результати в присіданні (60 кг), жимі лежачи (35 кг) і становій тязі (82,5 кг) стали "срібними". Цілком логічно, що і за сумою триборства (177,5 кг) спортсменка стала другою.

Вдалий виступ спортсменок з Дніпропетровської області дозволив їм в командному заліку увірватися до призової трійки - вони другі.

Поки, за підсумками двох турнірів, в активі вихованок тренерів В.Малікова і Г.Степанченко 15 медалей різного ґатунку (в середині травня на чемпіонаті України серед дівчат відзначилися Віра Попруга і Тетяна Музиченко). Завершиться ж тривалий цикл виступів атлетів з різних областей чемпіонатом України серед чоловіків та жінок. Нагадаємо, що за підсумками всіх змагань, в тому числі серед дівчат, юніорок та дорослих, буде сформовано збірну України, яка представить українську школу пауерліфтингу на чемпіонатах Європи та світу.