У змаганнях з класичного пауерліфтингу, які проходили в ФСК "Локомотив" міста Чернівці, брали участь вихованці різних ДЮСШ України у віці від дванадцяти до двадцяти трьох років. Кам'янчанам тричі вдалося піднятися на найвищу сходинку п'єдесталу.

У класичний пауерліфтинг входить три базові дисципліни: присідання зі штангою на спині, жим штанги перед грудьми лежачи і тяга штанги (підняття ваги і фіксація його). Кам'янське було представлено чотирма вихованцями тренерів ДЮСШ №2 Валентина Малікова і Анастасії Дрьомової (підготовка спортсменів ведеться на базі спортклубу Power).

Віра Попруга пауерліфтінгом займається відносно недавно - всього півтора року. Проте, не дивлячись на дебют в подібного рівня змаганнях, продемонстрованих результатів у ваговій категорії понад 84 кілограм вистачило, щоб стати чемпіонкою серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл України. У жимі штанги лежачи вагою 57,5 ​​кг стала шостою серед 24 спортсменок третьої вікової групи (2001/2003 р.н.), де боролася кам'янчанка. Краще справи йшли з тягою штанги - 125 кг (четверте місце). Відмінно вдалося виступити в присіданні зі штангою. Тут піднята Вірою Попруга вага 120 кг стала рекордною. Якщо ж говорити про суму триборства, за якою і визначалися місця учасниць на чемпіонаті країни, то вага 302,5 кг стала третьою серед усіх спортсменок ДЮСШ третьої вікової групи. Потрібно також відзначити, що всі дев`ять підходів кам'янчанки до штанги судді класифікували як успішні.

Серед однолітків третьої вікової групи боровся ще один спортсмен з нашого міста - другоразрядник Микита Маррей. Незважаючи на скромні показники, продемонстровані серед тринадцяти учасників у ваговій категорії до 74 кг, набрана кам'янчанином сума триборства 467,5 кг ( "присідання" - 172,5 кг; "жим" - 105 кг; "тяга" - 190 кг) відповідає нормативу першого дорослого розряду в пауерліфтингу.

Свій чемпіонський титул завоював ще один представник ДЮСШ № 2 - Данило Свистун. Всього у другій віковій групі (2004/2005 р.н.) серед юнаків виступало 38 пауерліфтерів, а у ваговій категорії до 74 кілограмів, де наш атлет боровся за медалі, - семеро. Незважаючи на велику конкуренцію і тривалу марафонську дистанцію, переможцем в цій категорії став наш земляк. У "присіданні", "жимі" і "тязі" суддями відповідно були зафіксовані наступні результати - 142,5 кг (друге місце у ваговій категорії), 95 кг (перше місце у ваговій категорії) і 170 кг (друге месце у ваговій категорії). У підсумку, набрана сума триборства 467,5 кг дозволила Данилу Свистуну піднятися на найвищу сходинку п'єдесталу, і це була вже друга золота медаль для Кам`янского. Зостання майстерності Данила дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутнє його тренеру Анастасії Дрьомової, яка на цьому чемпіонаті не тільки налаштовувала вихованців ДЮСШ № 2 на боротьбу і перемогу, а й сама прийняла в ньому участь. І варто зазначити - успішно.
Честь міста тренер-спортсмен відстоювала в четвертій віковій групі (1996/2000 р.н.), де боролися вісімнадцять юніорок. Основна боротьба за золоту медаль і чемпіонський титул у ваговій категорії до 57 кг розгорнулась між двома учасницями - Анастасією Дрьомовою і опоненткою з Тернополя. Спортсменки поперемінно виграли "присідання" (результат кам'янчанки 85 кг - перше місце) і "жим" (45 кг - друге місце). Все повинно було вирішитися в останніх підходах в "тязі", проте в цій дисципліні обидві учасниці підняли однакову вагу - 97,5 кг. Але найбільшу суму триборства - 227,5 кг - вдалося показати атлетці із Кам'янського Анастасіі Дрьомовій. Її "золотий" успіх на цьому чемпіонаті України для вихованців ДЮСШ № 2 став третім з чотирьох можливих.