Переможці
 
 
Особисто-командні змагання з класичного пауерліфтингу відбулися 11 серпня в колишньому спорткомплексі Viking, який недавно був переданий на баланс дитячо-юнацької спортивної школи №2 (вул. Колеусівська, 3). 
 
 
Підсумки чемпіонату підбивалися за сумою результатів трьох базових дисциплін пауерліфтингу - присідання зі штангою на спині, жим штанги лежачи та тяга штанги. Також були визначені призери в командному заліку.
У відкритому чемпіонаті міста брали участь близько 50 спортсменів з кам'янської ДЮСШ №2 (тренери - Г.Степанченко і В.Маліков), а також міст Вільногірськ, Дніпро, Київ, Кременчук та Царичанка. В особистому заліку учасники змагалися у вагових категоріях 59, 66, 74, 83, 93, 105, 120 кг і більше. Організатором турніру виступила міська федерація пауерліфтингу за підтримки мера Кам'янського Андрія Білоусова і куратора розвитку спорту в нашому місті Костянтина Сауся.
Турнір проводився в два етапи. У ранкову сесію змагалися дівчата, юніорки, жінки і юнаки. Юніори та чоловіки мірялися силами після офіційної урочистої церемонії відкриття, на якій були присутні начальник управління молоді та спорту міськради Едуард Коряк, в.о. директора ДЮСШ №2 Лариса Чередник.
 
- Це перші змагання, які проводяться в цьому залі після передачі його в ДЮСШ №2. Але, починаючи з вересня, в цьому спорткомплексі будуть регулярно проводитися заняття спортом молоді та дітей. Хочеться вдихнути нове життя в цей район. Бажаю всім хороших результатів, - сказав Е.Коряк.
 
 
За кубки, грамоти та медалі, які надало управління молоді та спорту міськради, протягом дев'яти годин боролися пауерліфтери багатьох спортклубів області та України. Аналізуючи продемонстровані спортсменами результати, варто відзначити братів Руденко, які в своїх вікових та вагових категоріях, були кращими, як, втім, і очікувалося. У Романа сума триборства склала 680 кг (в/к 105 кг серед чоловіків), у Родіона - 620 кг (в/к 83 кг серед юніорів). Обидва кам'янчанина є майстрами спорту і обидва в черговий раз планують брати участь в найближчому чемпіонаті країни.
 
 
Посмішку у глядачів викликала замовлена Максимом Нем'ятим вага в "жимі". Адже багато хто пам'ятає, що відомий атлет з Царичанки в 2018 році був удостоєний премії Дніпропетровської облради за високі результати в пауерліфтингу. Правда мало хто знав, що Максим тільки відновлюється після травми, і вага штанги 55 кг цілком зрозуміла. У "тязі"  суддями було зафіксовано результат 330 кг. Сума 580 кг дозволила М.Нем`ятому вивезти з Кам'янського золоту медаль у ваговій категорії понад 120 кг.
 
 
Окремо варто відзначити двох наймолодших спортсменок Віру Попругу (в/к 84+) і Софію Карповську (в/к 57 кг), які виступали серед дівчат. Незважаючи на те, що паеурліфтінг не є їх основним видом спорту (Віра є майстром спорту з шашок, а Софія - кандидатом в майстри спорту з гімнастики), їх результати в силовому виді з кожним разом істотно зростають. За підсумками минулого чемпіонату В.Попруга поліпшила свої особисті рекорди у всіх трьох дисциплінах, в тому числі і в сумі (235 кг) на 37,5 кг. Гарну динаміку виступів продемонструвала і С.Карповська, яка займаючись пауерліфтингом всього місяць вже змогла показати результат 180 кг у сумі триборства.
 
 
Якщо говорити в загальному, то дуже багатьом учасникам вдалося оновити свої особисті рекорди, що говорить про хорошу роботу, виконану тренерами і атлетами на тренуваннях. Сподіваємося, що таку позитивну динаміку представникам області вдасться показати і на чемпіонаті України, який в середині вересня пройде в Харкові.
 
 
Підвели організатори і командний залік. Запорукою успіху пауерліфтерів з Кам'янського стало безліч зайнятих перших місць в різних вагових і вікових категоріях. Найбільше їх було на рахунку вихованців Валентина Малікова, Анастасії Дрьомовоъ і Іллі Марея, які готують спортсменів на базі спортклубу POWER - перше командне місце. "Срібний" кубок за командний результат був вручений Григорію Степанченко зі спортклубу TANDEM. Третіми фінішували пауерліфтери з Вільногірська.
 
 
І на останок про суддівський корпус, який очолювала Анастасія Дрьомова (Кам'янське). На лінії були задіяні судді Артем Гудзенко, Тетяна Комлева та інші.