021

 

16 червня в спортивному клубі Power (вул. Матросова, 33а) відбулися особисто-командні змагання за однією з базових дисциплін пауерліфтингу– жиму лежачи. У чемпіонаті брали участь спортсмени ДЮСШ №2 (тренери –Г.Степанченко і В.Маліков), а також чоловіки, жінки, юніори, юніорки і майстри (ветерани) області. Організатором змагань виступила міська федерація пауерліфтингу.

Участь у різних вагових і вікових категоріях особисто-командного відкритого чемпіонату міста з жиму лежачи (класика, екіпіровка) взяли понад 70 атлетів з Вільногірська, Дніпра і Кам'янського. За кубки, медалі та грамоти протягом семи годин боролися пауерліфтери 7-ми спортклубів області: TANDEM, POWER, Авангард, FITZONE, ПГАСА, ОЛІМПІЯ+, Рим. Даний турнір став етапом підготовки обласних спортсменів до чемпіонату України з жиму лежачи, який пройде з 26 по 30 червня у Львові. Тому багато хто вирішив перевірити свої сили напередодні головного всеукраїнського старту сезону.

Змагання проводилися в два етапи. За традицією силових видів спорту першими на поміст виходили дівчата і жінки. Через дві години естафету підхопили юнаки та чоловіки. Кожен пауерліфтер мав три можливості зафіксувати найкращу вагу у себе перед грудьми і багато хто цим шансом скористався.

Тон високих результатів задавали відомі майстри своєї справи. Оксана Приходько з Дніпра недавно виступала на чемпіонаті світу в Токіо і зайняла там друге місце. Її високі результати повинні були порадувати глядацьке око і в Кам'янському. У ваговій категорії до 52 кг відомійспортсменці з першої спроби підкорилася вага 125 кг. Далі спортсменка з Дніпра припинила виступ – підвели проблеми з екіпіровкою. Також варто відзначити тренера команди «Авангард» Наталію Зінчук з Вільногірська, яка пожала 80 кг у категорії 84+. Успішно билися на чемпіонаті і найсильніша половина людства. Результат 175 кг дніпрянина Павла Ведмідь був зафіксований як переможний у ваговій категорії до 93 кг. А кам'янчанин Олександр Головко з клубу Power зумів пожав вагу 155 кг в категорії до 83 кг.

Запорукою колективного успіху пауерліфтерів з Кам'янського стала велика кількість зайнятих перших місць в різних вікових та вагових категоріях. Більше їх було на рахунку вихованців Григорія Степанченко зі спортклубу TANDEM –в них перше командне місце. За друге місце господарів турніру, кубок був вручений одному з тренерів СК POWER Іллі Марей. Увійшли до призової трійки і наші гості з Вільногірська– команда «Авангард». На п'єдесталі кубком за командну «бронзу» була відзначена Наталія Зінчук.

Якщо говорити про суддівство, то жіночі змагання обслуговували чоловіки, а чоловічі – жінки. На лінії були задіяні судді, чиї імена відомі далеко за межами Дніпропетровської області. Це Христина Наришкіна, Володимир Сліпченко, Роман Руденко, Тетяна Комлева, Артем Гудзенко, Ірина Альохіна. Очолювала суддівський корпус Анастасія Дрьомова.

Підсумки особистих результатів будуть наведені пізніше.